Henrik Bjørnebye har til nå vært professor ved Nordisk institutt for sjørett ved Det juridiske fakultet ved UiO, der han leder instituttets avdeling for energi- og ressursrett.
Henrik Bjørnebye har til nå vært professor ved Nordisk institutt for sjørett ved Det juridiske fakultet ved UiO, der han leder instituttets avdeling for energi- og ressursrett.

UiO-professor blir BAHR-partner

Energimarked-ekspert Henrik Bjørnebye trer snart inn i partnerskapet i BAHR. - Energibransjen står foran noen viktige år hvor relevant juridisk bistand vil ha stor verdi, sier Bjørnebye.

Publisert Sist oppdatert

BAHR-partner Jon Christian Thaulow leder firmaets markedsgruppe for fornybar energi. Han er glad for å ha fått på plass Henrik Bjørnebye som ny kollega.

- Sett i lys av at energibransjen stadig blir mer diversifisert og kompleks, og omfatter store verdier, kreves det ytterligere spisset kompetanse - juridisk og strategisk - hos bransjens rådgivere, sier Thaulow i en melding.

Helt siden etableringen i 1966 har bistand til energibransjen utgjort en betydelig del av BAHRs virksomhet.

Hans Christian Thaulow.
Hans Christian Thaulow.

Store oppdrag

Fornybar energi har alltid vært et viktig område for BAHR, og de siste årene har vi hatt store oppdrag innen vindkraft, vannkraft og nye energiløsninger, påpeker selskapet.

«Med stadig mer fokus på det grønne skiftet, skal BAHR bidra til å realisere mange av de ambisjonene som bransjeaktørene og myndighetene har. Derfor styrker vi nå energiteamet ytterligere med en av landets ledende eksperter», opplyser BAHR.

Ettertraktet foredragsholder

- Henrik har en unik kompetansebakgrunn som vil komplettere vårt solide energiteam. Hans særlige kompetanse innen EUs-reguleringer av energimarkedene vil spille en stadig større rolle for norske aktører, poengterer Thaulow.

BAHR påpeker at Bjørnebye er en høyt ettertraktet foredragsholder både nasjonalt og internasjonalt, og har publisert et stort antall artikler innen energiretten. Han er også fagredaktør for lover innen innenfor energi, petroleum og offshore. Han har også hatt en rekke energirelaterte tillitsverv, deriblant styreleder i Norsk forening for energirett, medlem av Energiklagenemnda og medlem av programkomitéen i Norsk Vassdragsjuridisk Forum.

- Viktige år fremover

Selv ser Henrik Bjørnebye frem til å tre inn i sin nye rolle.

- Etter mange givende år innen akademia, blir det spennende å vende tilbake til advokatbransjen. Energibransjen står foran noen viktige år hvor relevant juridisk bistand vil ha stor verdi. Jeg har gjennom en årrekke fulgt BAHRs arbeid innen energiområdet, og ser nå frem til å bli en del av dette kompetansefellesskapet og bistå toneangivende aktører i energibransjen, sier Bjørnebye.

Powered by Labrador CMS