VERDIFULL ERFARING: Karl Erik Navestad skulle ønske enda flere nordmenn bidro på fagsekvensene på IBA-konferansen.

Mer norsk på IBA-podiet

Her er de fem norske

Publisert Sist oppdatert
VERDIFULL ERFARING: Karl Erik Navestad skulle ønske enda flere nordmenn bidro på fagsekvensene på IBA-konferansen.

WIEN: De fleste norske advokatene drar ikke på IBA-konferansen for å gå på fagsekvenser, men for å pleie og å utvikle nettverket sitt. Fem nordmenn bidro imidlertid også på den lange listen av foredragsholdere. Det er fire mer enn i fjor.

Karl Erik Navestad fra Arntzen de Besche synes det var verdifullt å prate om problemstillinger knyttet til norsk olje og gass foran et internasjonalt publikum.

– Jeg synes det er hyggelig å få bidra, og mener i all ubeskjedenhet at vi norske her har vel så mye som det de andre foredragsholderne har å komme med, sier han til Advokatbladet.

Advokatforeningens Kjersti Ringdal og Karl Erik Navestad var enige om at også fagsekvensene under IBA-konferansen kan være nyttige.

Etter foredraget var han en travel mann.

– Det er litt uvant at det plutselig kommer en advokat fra Irak bort og vil diskutere. Det skjer jo ikke hjemme, men det er hyggelig å bli kjent med kolleger fra ulike land, sier Navestad.

Han anbefaler andre norske advokater som får sjansen til å bidra også i fagsekvensene.

– Terskelen er ikke veldig høy. Selvsagt må man ha noe å komme med, men mitt inntrykk er at komitelederne er veldig opptatt av å få inn nye stemmer som har noe å bidra med, påpeker Navestad, og peker på at deltagelsen fra Norden og Asia kunne vært høyere.

– Det er egentlig synd man ikke får tid til å gå mer på fagsekvensene. Mange norske advokater her nede kunne nok med fordel økt sin andel der noe, selv om nettverking-delen fremdeles vil være viktig, fastslår Navestad.

Thommessen-advokat Ståle Kristiansen snakket om skatt.

[caption id="attachment_5934" align="alignright" width="255"] Thommessen-advokat Ståle Kristiansen snakket om skatt.[/caption]

Fem nordmenn var «speakers» om disse temaene:

Karl Erik Navestad, Arntzen de Besche: Recurrent issues in joint operating agreements.

Anders Heieren, Arntzen de Besche: Tax for shipping – are tax haven jurisdictions really the best destination for shipowners and vessels operators?

Preben Thomas Willoch fra Simonsen Vogt Wiig: Update on mergers and acquisitions in the oil and gas world.

Ståle Kristiansen fra Thommessen: Roundtables on global trends: Hot topics in taxation.

Stephan Jervell fra Wiersholm: Hot topics on gas supply arrangements.

Powered by Labrador CMS