Å være i Arendal er en nyttig vitamininnsprøytning, og neste år vil vi kanskje ha et eget arrangement. Advokater bør dele av sine kunnskaper for å få en enda bredere samfunnsdebatt, sier managing partner Bjørnar Alterskjær i Kluge (nr. to fra v.). Fra v. Bosse Langaas, Alterskjær, Ove Vanebo og Steffen Asmundsson.
Å være i Arendal er en nyttig vitamininnsprøytning, og neste år vil vi kanskje ha et eget arrangement. Advokater bør dele av sine kunnskaper for å få en enda bredere samfunnsdebatt, sier managing partner Bjørnar Alterskjær i Kluge (nr. to fra v.). Fra v. Bosse Langaas, Alterskjær, Ove Vanebo og Steffen Asmundsson.

- Blir bedre advokater av å være på Arendalsuka

Advokatfirmaet Kluge er for første gang tilstede på Arendalsuka for å plukke opp politiske signaler, lære mer om næringslivet, og for å bli inspirert.

Publisert

ARENDAL: – Det er her markedet er! Vi har mange klienter i skjæringspunktet mellom forvaltning, styring og næringsliv, og for oss er det viktig å fange opp langsiktige prioriteringer, politiske endringer og snakke med potensielle klienter, sier Ove Vanebo.

Han er tidligere statssekretær for Frp i Justisdepartementet, men jobber nå som senioradvokat i Kluge. Han er i Arendal sammen med kollegene Bjørnar Alterskjær, som er managing partner, Steffen Asmundsson, styreleder og partner, og Bosse Langaas, leder for marked og strategi.

De fire har vært i Arendal siden mandag, og fått med seg mange interessante arrangementer.

Brede debatter

– Dette er en læreprosess for oss. Vi er med på noen debatter, men har ingen egne stands eller opplegg, men er her for å lære mer om hva vi har av utfordringer fremover. I går deltok vi for eksempel på et NHO-arrangement om luftfart, og et om hvilke utfordringer dagligvarebransjen står overfor. Vi har tidligere jobbet en del med sukkeravgiften, så det ble svært interessant. Her i Arendal får vi et mye bredere bilde av deler av samfunnet vi som advokater leverer tjenester til, sier managing partner Bjørnar Alterskjær.

– Det er ikke så ofte at advokater får tid til å få så mye nyttig informasjon av kunnskapsrike foredragsholdere, som er flinke til å dele av kunnskapen sin, sier han.

Tid til ettersnakk

De berømmer Arendalsuka-arrangørene for å ha lagt opp et veldig tett program med mange gode arrangementer.

– Og her har folk tid til å fortsette diskusjonen etterpå. I luftfartsdebatten kunne man snakke videre med folk fra Avinor, Norwegian og SAS. Dette skjer sjelden under debatter i Oslo, da haster folk videre til sitt, sier Steffen Asmundsson.

Arendalsuka er Norges største politiske møteplass, med mer enn ett tusen arrangementer.

Selv deltok Ove Vanebo i en debatt med Datatilsynet om regulering av cyberspace.

– Jeg jobber med personvern og teknologi, og mange er for eksempel opptatt av hvilken linje Datatilsynet vil legge seg på med tanke på gebyrsatser etter den nye GDPR-forordningen. I debatten snakket Datatilsynet blant annet om hva de mener forordningen regulerer, og hva den ikke regulerer. Dette var svært relevant for hva jeg gjør i det daglige, forteller Vanebo.

Han plukket også opp mye interessant om bruk av kunstig intelligens og helsedata, forteller han.

Tegn i tiden

De fire fikk også med seg statsminister Erna Solbergs redegjørelse om de langsiktige trendene i landet, og hvordan det ser ut for sysselsettingen.

– For å lykkes som advokater, må vi se tegnene i tiden, og ansette innenfor de riktige områdene. Her i Arendal fanger vi opp signaler direkte fra beslutningstagere og næringslivet, sier Vanebo.

Kluge-folkene har også fått med seg arrangementer om olje og gass, om transportsektoren, og satt også ringside på den mye omtalte pressekonferansen med Per Sandberg og Bahareh Letnes tirsdag kveld.

– I det daglige jobber vi med rammebetingelser for næringslivet, og her i Arendal har vi plukket opp politiske signaler og fått en bredere forståelse på flere områder, sier Alterskjær.

Blir bedre advokater

Flere advokater bør ta turen til Arendal, anbefaler de.

– Dette er ikke en salgsplass for advokater, men et sted man er for å lære, og for å bli bedre advokater. Vi leverer juridiske tjenester, og har mye å lære om hvilke utfordringer de som skal bruke oss, har. Det er veldig nyttig for oss å være her, sier Bosse Langaas.

Powered by Labrador CMS