Marcus Liavaag, Sam J. Kristiansen, Anniken Wichstrøm Flinder, og Elias Kjelløkken fra Thommessen var på plass på arbeidslivsdagene i Oslo.

Sjekk hvilke egenskaper advokatfirmaene jakter på

- Vi vil ikke ha dem som bare har spisse albuer, sier HR-konsulent Anniken Wichstrøm Flinder i Thommessen.

Publisert Sist oppdatert

Representanter fra en rekke advokatfirmaer, og juridiske avdelinger var fredag samlet for å stå på stands under Messedagen som arrangeres på Radisson Blu Scandinavia hotel i forbindelse med Arbeidslivsdagene (ALD) for jusstudentene i Oslo. På messedagen får jusstudentene mulighet til å bli bedre kjent med firmaene - og vice versa.

- De vi ser etter bør vise at de er nysgjerrige, og interessert i jus i tillegg til menneskene rundt seg. Vi er ikke interessert i dem som bare har spisse albuer. Å ville komme seg opp og frem er bra, men vi er opptatt av å gjøre det som et team, sier Thommesens HR-konsulent Anniken Wichstrøm Flinder.

- Og det er alltid positivt å ha gjort noe helt annet i tillegg til jusstudiene, og å kunne vise til at man har et sosialt liv utenom bøkene, sier Flinder.

Spør om work life balance

Hun synes det var hyggelig å møte studentene, og har tidligere i vinter stått på stand både i Bergen og Tromsø.

- Jeg håper vi oppleves som jordnære og ordentlige mennesker, legger hun til.

Flinder konstaterer at mange jusstudenter de pratet med i løpet av dagen stilte spørsmål om «work life balance».

- Og da svarer dere...?
- Da er vi ærlige på at arbeidsmengden går opp og ned, og at det noen ganger er hektiske perioder, men at vi er nøye på at vi skal følge arbeidsmiljøloven. Man får eierskap i prosjektene her, og mange blir da så gira at de i perioder ender opp med å jobbe mye. Samtidig får de ansatte stor fleksibilitet, sier Flinder.

Arbeidslivsdagene, som arrangeres av Juristforeningen ved UiO, gikk i år av stabelen for 22. gang. På Messedagen var hele 81 firmaer og organisasjoner påmeldt, og det ble holdt bedriftspresentasjoner, foredrag og kurs.

Advokatforeningen var også til stede, og vervet 46 nye studentmedlemmer.

Oppsummert

Disse egenskapene trekker firmaene frem som attraktive hos nyutdannede:

En genuin interesse for juss, og for menneskene rundt seg.

Å ha interesser utenom fag og jobb.

Å ha et aktivt sosialt liv.

Evne til å ta eierskap til oppgavene man blir tildelt.

Evne til å løse oppgavene på en god måte.

- Bør ta eierskap

Advokatfirmaet Selmer hadde også en stor delegasjon fullmektiger, HR-konsulenter og partnere på plass.

- I tillegg til en solid bakgrunn, ser vi etter dem som er interesserte, og som vi tror vil trives og passe inn hos oss, sier Kine Brekke.

- Hva kjennetegner drømmekandidaten deres?

- Vi ser etter kandidatene som tar eierskap og ansvar for arbeidsoppgaven og som løser sakene på en god måte. Det er den beste måten å skille seg ut på, sier partner Marit Helene Gulsvik.

Partner Stian Berger Røsland har lang bakgrunn fra politikken, blant annet som byrådsleder i Oslo. Han konstaterer at mye av jusstudiet fremdeles er likt som da han selv studerte.

- Det er oppleves litt nostalgisk å stå her på stand, og det er veldig hyggelig å møte så mange flinke kandidater, sier Røsland.

Se bilder fra ALD-messedagen i Oslo under!

Partner Marit Helene Gulsvik, hr-konsulent Kine Brekke, HR-konsulent Trine Haanes, advokatfullmektig Rammiya Arumugan, partner Stian Berger Røsland og advokatfullmektig Mariken Guldbakke sto på stand for advokatfirmaet Selmer.
Deloitte advokatfirma lokket studentene med ferske boller. (f.v.) advokatfullmektig Henna Maria Råd Valderhaug, advokatfullmektig Johanne S Kritiansen, advokatfullmektig Andreas Røijen, advokatfullmektig Ingrid Nygaard Knutzen, partner Marius Basteviken, advokatfullmektig Stina Raustein, og advokatfullmektig Signe Braut.
Kontorleder Denise Antonsen og advokat Morten Mønich hadde tatt veien fra Tønsberg for å reklamere for Tenden.
Godt oppmøte på Messedagen i Oslo.
Senioradvokat Pål Gude Gudesen, og advokat og daglig leder William Nybø i Dalan advokatfirma var på plass for Dalan advokatfirma.
Powered by Labrador CMS