BAHR-partner Anne Sofie Bjørkholt med fersk 1. plass i årets advokatundersøkelse.

ADVOKATUNDERSØKELSEN 2023

Anne Sofie Bjørkholt er konkurrentenes mest ettertraktede

I årets advokatundersøkelse toppes flere kategorier med ferske vinnere. I tillegg har hovedlisten en rekke nykommere.

Publisert Sist oppdatert

For 25. år på rad har Kapital Jus, tidligere kjent som Finansavisen Jus, kåret landets beste advokater i den eminente Advokatundersøkelsen.

1047 advokater har blitt nominert og fått poeng i totalt 26 kategorier. Blant alle sammen er det Wiersholms managing partner, Morten Goller, som i år igjen har fått flest poeng med sine 188.

Tett bak følger Haavind-partner Johnny Johansen og Gollers partner-kollega Rune Opdahl på delt 2. plass med 157 poeng. Nummer tre er Thommessens Siri Teigum med 136 poeng.

I år som i fjor og årene før, er flere av kategoriene toppet av vinnere som begynner å bli godt vant til å kapre 1. plass. Likevel er det noen nykommere øverst på pallen.

Bjørkholt er konkurrentenes mest ettertraktede

En av advokatene som debuterer med topplassering, er Riisa-partner Jørgen Svartebekk. Han vinner kategorien for forsikringsrett, som Thommessen-partner Andreas Meidell vant i fjor.

Jørgen Svartebekk.

BAHR-partner Anne Sofie Bjørkholt har vært en gjenganger på 1. plassen i kategorien for fast eiendom. I år må hun midlertid se seg slått av Wiersholm-partner Tom Rune Lian, mens Bjørkholt selv havner på 3. plass. Hun er likevel ikke fri for topplasseringer.

I årets undersøkelse er det nemlig BAHR-partneren som er utnevnt til konkurrentenes mest ettertraktede for første gang. Kategorien har blitt toppet Morten Goller, som nå ligger på en 2. plass, i en årrekke.

Nye kvinner på topp

På topplisten, har det i år kommet inn en ny kvinnelig vinner. Wikborg Rein-partner Elisabeth Roscher havner øverst i kategorien for granskning og Compliance, som har blitt vunnet av Wiersholms Jan Fougner de siste åtte årene.

I kategorien for internadvokater, er det juridisk direktør i Telenor, Siri Birgitte Bang Berge, som stikker av med 1. plassen. Den delte hun med DNBs Audun Moen tilbake i 2018, men det er nå første gang hun har den alene. Moen blir nummer to.

Elisabeth Roscher.

Vinner-retur

De to siste årene er det Harald Hauge i Harboe & Co som har vunnet kategorien for skatterett. I 2023 er det derimot Joachim M. Bjerke i BAHR som havner på toppen.

Et tilsvarende skifte ser man også i kategorien for oppkjøp og fusjoner. I fjor ble Anders Arnkværn priset som vinner her for første gang, mens det i år er Ole-Kristian Aabø-Evensen som kan smukke seg med vinner-tittelen - en tittel han for øvrig også har hatt før.

Flere nykommere på hovedlisten

Hvis man legger akkurat topplasseringene til side, ser man flere nykommere på hovedlistene.

I kategorien for oppkjøp og fusjoner har BAHRs Øystein Guvåg og Wiersholms Gunhild Dugstad kapret 8. og 10. plassen.

I kategorien for emisjoner og børsnoteringer ligger Marianne Lind Sahl i Schjødt nå som nummer åtte, og Per Anders Sæhle i Wikborg Rein som nummer ti.

I kategorien for bank og finans er Halvor Klingenberg i Simonsen Vogt Wiig inne på 7. plass, Kristine Hasle i Wiersholm på 9. plass og Ida Marie Windrup i BAHR på 10. plass.

Kristine Hasle.

I kategorien for restruktureringer og konkursrett er Frank C. Aase i Brækhus eneste nykommer på 10. plass.

Christian With i Bing Hodneland, Pål Kleven i Kleven & Kristensen, John S. Gulbrandsen i SANDS og Thomas Kristensen i Kleven & Kristensen tar henholdsvis 3. plassen, 4. plassen, 8. plassen og 10. plassen i kategorien for media, sport og kultur.

Gry Hvidsten i Wikborg Rein er eneste nykommer på en 9. plass i kategorien for personvern.

I kategorien for teknologi og digitalisering, havner Gisle Edvard Årnes i SANDS på 8. plass og Theresa Schumacher Walberg i Wiersholm på 10. plass.

I kategorien for immaterialrett havner nykommerne Hanne Heltne i CLP på 7. plass, Hans Erik Johnsen i Wiersholm på 9. plass og Felix Reimers i Gjessing Reimers på 10. plass.

Liv Monica stubholt.

I kategorien for granskning og compliance, får Jacob S. Bjønness-Jacobsen i Grette og Liv Monica Stubholt i Selmer 9. og 10. plassen.

I kategorien for arbeidsrett har Kurt Weltzien i NHO tatt 7. plassen, Margrethe Meder i NHO 9. plassen og Alexander S. Cascio i Fremmer 10. plassen.

Innenfor kategorien tvisteløsning, er det Wiersholms Thomas G. Naalsund som er siste tilskudd på 10. plass.

I kategorien for økonomiske straffesaker, har Christian Flemmen Johansen i Elden
kommet inn på 7. plass og Henning Harborg i Thommessen på 10. plass.

I kategorien for entreprise, har Kristine Hyldmo Bjørnvik i Thommessen tatt 5. plass og Haavinds Arve Martin Hyldmo Bjørnvik tatt 9. plass.

Jenny Sveen Hovda.

Kategorien for fast eiendom har fire nykommere med Andreas Rørvik i BAHR på 4. plass, Erling M. Timm i Haavind på 8. plass, Dag Henden Torsteinsen i Grette på 9. plass og Ole Andreas Dimmen i BAHR på 10. plass.

I kategorien for internadvokater tar Jenny Sveen Hovda i AutoStore 5. plassen, Martin Berggren Rove i Orkla 7. plassen, Linn Kvade Rannekleiv i Gard 8. plassen, Ylva MacDowall Hayler i Nordea 9. plassen og Charlotte C. S. Håkonsen i Aker 10. plassen.

Christian F. Michelet i Schjødt tar 7. plassen i kategorien for internasjonale advokater. På 9. plass finner vi Guy Leonard i SANDS og på 10. plass Stephan L. Jervell i Wiersholm.

Stephan L. Jervell

I kategorien for skatterett får Wiersholms Andreas Bullen 5. plass, Thor Leegaard i KPMG 7. plass og Camilla Jørun i BAHR 9. plass.

I kategorien for shipping har Karl Even Rygh i Wiersholm kommet inn på 5. plass, Marit E. Kirkhusmo i SANDS på 7. plass og Henrik Aadnesen i Schjødt på 9. plass.

Innenfor kategorien for forsikringsrett, er SANDS' Christian Kjellby Nesset årets nykommer på 7. plass.

I kategorien for fiskeri og havbruk ligger Halfdan Mellbye i SANDS på 8. plass og Edvard Cock i CLP på 10. plass.

I kategorien for fornybar og klima går 8. plassen til Jon Christian Thaulow i BAHR og 9. plassen til Gunnar Martinsen i Thommessen.

Heidi Jorkjend.

I kategorien for varehandel er Hans Jørgen Langeland i CLP og Wikborg Reins Hanna Beyer Olaussen på plass nummer sju og åtte.

Årets nykommer i kategorien for olje og gass, er Olav Hasaas i CMS Kluge på 9. plass.

I kategorien for offshore og oljeservice går 8. plassen til Geir-Arne H. Borgestrand i Glittertind og 9. plassen til Olav Hasaas i CMS Kluge.

I kategorien for konkurranserett finner vi Mads Magnussen i Wikborg Rein på 7. plass, Heidi Jorkjend i Thommessen på 9. plass og Henrik Nordling i CMS Kluge på 10. plass.

Powered by Labrador CMS