– Man må ikke være partner for å ta en telefonsamtale, sier advokatfullmektig Elen Ingrid Cornelia Botten (t.v.), som tar aktiv del i Thommessens forretningsutvikling. Her med partner og prinsipal Heidi Jorkjend.

Utfordrer fullmektigene til å skaffe klienter fra start

I Thommessen er fullmektigene mer involvert på forretningssiden enn tidligere, og bidrar til å innhente oppdrag.

Publisert Sist oppdatert

Heidi Jorkjend og Elen Ingrid Cornelia Botten er henholdsvis partner og advokatfullmektig ved Thommessens avdeling for konkurranserett i Oslo.

Jorkjend er en av Bottens prinsipaler. Hun opplever at dagens fullmektiger er mer involvert i forretningsutvikling enn det hun selv var for åtte-ti år siden.

– Å innhente oppdrag er selvsagt partnernes oppgave. Ingen fullmektiger skal føle på det som et selvstendig ansvar. Likevel er dette noe alle ansatte kan ta del i.

Jorkjend legger til at dette er en stor del av jobben som partner, og noe man kan finne ut av om man liker allerede som fullmektig.

– Og det er ikke nødvendigvis en mystisk kode som må knekkes, slik jeg kanskje trodde. Å gjøre en god jobb, og å følge opp i ettertid er det viktigste. For mange klienter kan det være fint å ha et kontaktpunkt i firmaet på samme alder og punkt i karrieren, sier Jorkjend.

Advokatfullmektig Elen Ingrid Cornelia Botten

Fullmektig Botten hanket nylig selv inn et oppdrag til firmaet i etterkant av et annet oppdrag.

– Det var selvfølgelig veldig gøy, sier Botten.

Alle eksponeres

– Som prinsipal er jeg opptatt av at vi skal jobbe sammen på sakene. Jeg som partner skal ikke nødvendigvis ha all klientkontakten, og bare gi Elen små-bestillinger som en underleverandør. Alle i teamet skal ha eierskap til saken som en helhet. Graden av ansvar og klienteksponering tilpasses vanskelighetsgraden i hver sak, sier Jorkjend.

Hun tror dette bidrar til å gjøre fullmektigene bedre rustet til advokathverdagen som venter.

– Hvis man bare får skrive interne notater får man jo egentlig ingen opplæring i hva det innebærer å være advokat.

Ber om feedback

Alle partnerne er registrerte prinsipaler for fullmektigene og bidrar i opplæringen. Samtidig har hver fullmektig hver sin dedikerte partner-fadder de skal forholde seg til, i tillegg til en fullmektig-fadder som er en annen fullmektig med litt lenger fartstid.

– Vi har inndeling i arbeidsgrupper etter hvilket område man jobber med. Men vi jobber også på tvers, for eksempel på saker med transaksjonsavdelingen, sier Jorkjend.

Advokatfullmektig Botten setter pris på å bli inkludert i helheten, og få løpende tilbakemeldinger på arbeidet hun gjør fra flere prinsipaler.

– For meg er det viktig å bli inkludert i helheten i prosjektene. Jeg vil gjerne ha helt konkrete tilbakemeldinger på hva jeg kunne gjort bedre i de konkrete oppgavene, og hvordan jeg kan utvikle meg på lengre sikt, sier Botten.

Heidi Jorkend startet karrieren sin i Thommessen i 2011. I januar ble hun partner.

E-poster tar tid

Advokatene mener også det kan ha en stor verdi å rådføre seg med en fast advokat eller en senioradvokat i avdelingen man jobber.

– I et stort firma som vårt er en av fordelene at vi ofte er flere personer på sakene, sier Jorkjend.

Hun ble partner i selskapet i januar i år, og har foruten et opphold i kommuneadvokaten gått hele veien i Thommessen siden hun startet der høsten 2011.

– Hva vet du nå som du gjerne skulle visst da du startet som fersk fullmektig?
– At alle andre også brukte lang tid på å skrive selv de enkleste e-poster. Man vil gjerne gi gass fra starten, og være med på alt som er gøy, men det er samtidig viktig i et yrke som vårt å utnytte de naturlige pausene man har. Jeg prøver å huske å fortelle de som starter her at om du får litt lite oppgaver de første par ukene, så er det helt naturlig. Å komme inn i sakene kan ta litt tid. Og det er også viktig å huske at alle gjør feil. I et stort firma som vårt har vi et godt sikkerhetsnett til å fange opp dette.

Powered by Labrador CMS