- Vi har fått veldig mange søkere, sier advokat John Christian Elden.

Tre nye partnere til Elden - antallet med eierskap like høyt som i fjor

Elden henter inn tre nye partnere med bakgrunn fra forretningsjuridiske områder: - Vi har vært nødt til å endre fokus noe, ettersom vi ikke har råd til å ta like mange saker på offentlig sats som vi gjorde før, sier John Christian Elden.  

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kunngjorde Elden at de har tilsatt tre nye partnere, som alle begynner ved Oslo-kontoret. I tillegg har firmaet ansatt ytterligere en advokat, og på nyåret begynte fem nye fullmektiger i firmaet. 

Med det er antallet jurister i firmaet 108, sammenlignet 100 i januar i fjor. 

Til sammen er det 108 jurister i Elden, sammenlignet med 100 på samme tid i 2023.

- Vi er på samme antall partnere som for ett år siden, men er totalt noen flere jurister i dag enn på samme tidspunkt i fjor. Vi har fått veldig mange søkere den seneste tiden, sier John Christian Elden til Advokatbladet.

Sivilrett som bakgrunn

De tre nye partnerne er Lisa Eian, Johan Kvandal og Lise Ligaard. Ingen av dem har strafferettslig bakgrunn.

Førstnevnte, Eian, kommer fra egen advokatvirksomhet ved Eian Advokatfirma. Hun er nestleder i Yngre Advokater Oslo krets, og har tidligere jobbet hos blant annet Brækhus og Aurlien Vordahl & Co. Eian foreleser ved Fagskolen Kristiania, og er utdannet jurist fra UiO. 

Kvandal har jobbet som dommerfullmektig og vært advokatfullmektig i Thommessen. Han har dessuten lang fartstid fra Statnett, som visepresident, samt Norges Forsvarsmateriell. De seneste årene har han i all hovedsak drevet med gründer-virksomhet, og var blant annet med på å starte opp Ally. 

Ligaard kommer fra Teigstad. Hun har tidligere vært innom Ness Lundin og Protector Forsikring, og har utdannet seg innenfor både juss og økonomi. I Elden skal hun fortrinnsvis jobbe med erstatnings- og forsikringsrett.

Disse er nye i Elden

Lisa Eian

Johan Kvandal

Lise Ligaard

Saqib Razaq

Andreas Halse

Mathias Helset

Vilde Engen

Lydia Nagy Molvær

Mistet fem partnere 

Da 2023 ble til 2024, mistet Elden fem partnere. Tre av disse startet for seg selv, mens de to øvrige gikk til andre firmaer. 

Sidsel Katralen og Gunhild Bergan etablerte kontorfellesskapet Bergan & Katralen etter henholdsvis 16 og 17 år i Elden. Hugo R. Hansen ble partner i Flemmen & Co, og slo med det følge med tidligere Elden-partner Christian Flemmen Johansen.

Gøran Møller-Christiansen etablerte Advokatfirmaet GMC, mens KPMG Law fikk et nytt tilskudd i Kristian Gjendemsjø.

Elden er ikke overrasket over utskiftning.

- Det er helt naturlig at noen skifter beite, og at noen ønsker å arbeide mer begrenset for seg selv, sier han.

- Samtidig har vi vært nødt til å endre litt fokus, ettersom vi ikke har råd til å ta like mange saker på offentlig sats som vi gjorde før. Utgiftene til sekretærer, drift og så videre øker så mye mer enn hva salærsatsen gjør, sier Elden.

- Vi skal hjelpe småfolk

Men firmaet skal stadig holde på med rettssikkerhetssaker, forteller han.

Maria Hessen Jacobsen, advokat og partner i Elden, i Høyesterett. Her i forbindelse med storkammersaken om rutinemessige nakenvisitasjoner i Bergen fengsel.

- Vi skal hjelpe småfolk som har rett til å få rett, og jobbe med saker som omhandler rettssikkerhet som primæroppgave. 

- Derfor er vi for eksempel veldig stolte over at vår partner i Bergen, Maria Hessen Jacobsen, nå har fått sin møterett for Høyesterett for å prosedere menneskerettsbrudd i storkammer, etter at hun i fjor vant den gjeve rettssikkerhetsprisen, sier han.

Jacobsen ble med det en av totalt 481 advokater og 76 kvinner med aktiv møterett i Norge. Med en kvinneandel på under 16 prosent etterlyste justitiarius Toril Marie Øie, under sin tale til de ferske møterettsadvokatene i går, ytterligere kvinner.

- Nettopp kvinner fra utenfor Oslo er ønsket, ifølge justitiarius, og da leverer vi selvsagt, sier Elden. 

Powered by Labrador CMS