Trude Marie Wold har lenge kjempet for økt salærsats.

Trude Marie Wold fra Vesterålen blir ny nestleder i Advokatforeningen

Fem nye hovedstyremedlemmer fra hele landet er valgt inn i Advokatforeningens hovedstyre.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble Jon Wessel-Aas stemt frem som ny leder av Advokatforeningen etter fire år med Jens Johan Hjort som leder. Trude Marie Wold ble valgt inn som ny nestleder og overtar dermed vervet etter Susanne Munch Thore.

Sammen med leder- og nestledervervet fulgte også valg av nye hovedstyremedlemmer, samt nye medlemmer til valgkomiteen.

Fem nye medlemmer til hovedstyre

Ifølge Advokatforeningens vedtekter skal det velges fem nye hovedstyremedlemmer hvert andre år, og nå takker Arild Dyngeland, Leif Oscar Olsen, Hallvard Østgård, Susanne Munch Thore og Marius Dietrichson for seg.

Silje Christine Hellesen, Trude Marie Wold og Mohsin Ramani.

Som ny representant fra Haugesund kommer advokat Silje Christine Hellesen (40). Hellesen jobber til daglig i Eurojuris Haugesund, arbeider primært med strafferett, samt barne- og familiesaker og er tidligere kretsleder.

Fra Midt-Hålogaland kommer allerede nevnte Trude Marie Wold (52), mens Hordaland og Sogn og Fjordane krets vil bli representert av Bjarte Døssland (50).

Wold leder Midt-Hålogaland krets, og har i en årrekke vært medlem av Advokatforeningens arbeidsutvalg. Døssland driver eget firma i Kvinnherad, og ledet blant annet disiplinærutvalget i Hordaland og Sogn og Fjordane fra 2009 til 2016.

Cecilie Nakstad og Bjarte Døssland.

Oslo krets representeres i hovedstyret av to advokater. De nyvalgte her er Cecilie Nakstad (49) og Mohsin Ramani (36).

Nakstad er styremedlem i Forsvarergruppen, og fast forsvarer for Borgarting lagmannsrett, Oslo tingrett, samt Asker og Bærum tingrett. Ramani er senioradvokat i advokatfirmaet Glittertind, og medlem av Yngre advokater Oslo krets.

Ny valgkomité

De siste to årene har Advokatforeningens valgkomité bestått av Sigurd Knudtzon, Elisabeth Fiskvik Andenæs, Michal Wiik Johansen, Hanne Sverdrup Dahl og Marte Svarstad Brodtkorb.

Knudtzon har sittet som leder av komiteen gjennom tre perioder, og kan derfor ikke gjenvelges. Som hans etterfølger valgte representantskapet at foreningens avtroppende leder, Jens Johan Hjort, skulle overta vervet.

Ida Helene Braastad Balke, Susanne Munch Thore, Sicilie Tveøy og Paal-Henrich Berle er valgt inn som nye komitémedlemmer.

Hjort har ledet Advokatforeningen gjennom de siste fire årene, mens Munch Thore har sittet som nestleder.

Også Berle, som er partner i Dalheim Rasmussen i Bergen, er tidligere nestleder av foreningen. Han leder i dag Advokatforeningens utvalg for juristutdanningen, som arbeider med problemstillinger knyttet til hvordan den generelle jurist- og advokatutdanning organiseres i Norge.

Susanne Munch Thore var i 25 år partner og managing partner i Wikborg Rein. Hun var den første kvinnelige topplederen i et av de store advokatfirmaene i Norge. I januar startet hun som partner i Arntzen de Besche, der hun blant annet jobber med M&A.

Under Rettshjelpaksjonen i 2015 sto avtroppende hovedstyremedlem Arild Dyngeland på stand i Bergen sammen med Paal-Henrich Berle .

Ida Helene Braastad Balke er partner i Lohne Krokeide på Gjøvik, og er i tillegg faglig leder i et meglerforetak med bevilling for eiendomsmegling, og vararepresentant til klagenemnda for Statens Lånekasse.

Sicilie Tveøy har siden 2018 vært partner i Hjort, og var før det partner i Bull & co. Tveøy er også offentlig oppnevnt bobestyrer for Oslo byfogdembete.

Powered by Labrador CMS