Berit Reiss-Andersen ser frem til nye utfordringer med gamle kjente.

Nå har hun fått ny advokatjobb

Berit Reiss-Andersen (67) forlater DLA Piper, men skal fremdeles samarbeide med firmaet.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken startet Berit Reiss-Andersen i ny stilling som partner i Andenæs Aaløkken Veum.

Reiss-Andersen er en av landets ledende advokater innenfor fagfeltet økonomisk kriminalitet. Hun er også fast forsvarer i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett og har møterett for Høyesterett - der hun har ført over 100 saker.

– Jeg skal fremdeles jobbe med både vanlige straffesaker, og økonomisk kriminalitetssaker. Samtidig håper jeg å fortsette med å bistå næringslivsklienter som jeg har satt stor pris på å bistå de fem årene i DLA Piper. Perioden der har vært både spennende og lærerik, ikke minst det å jobbe i en stor internasjonal organisasjon, og å bli bedre kjent med norsk næringsliv.

Skal samarbeide med DLA

I forbindelse med overgangen har Reis-Andersen inngått en samarbeidsavtale med sin gamle arbeidsgiver.

– Jeg kommer til å fortsette å samarbeide med noen av advokatene i DLA Piper, særlig min gode partner-kollega Hugo Munthe-Kaas.

Reiss-Andersen kunne valgt å pensjonere seg. Det ønsker hun ikke ennå.

Jeg er like glad i å arbeide nå som det jeg var da jeg var 35.

Berit Reiss-Andersen, advokat

– Da jeg fylte 67 tidligere i sommer var det en stor dag. Å vite at jeg kan pensjonere meg om jeg ønsker det er fint. Men jeg er like glad i å arbeide nå som det jeg var da jeg var 35.

Nå ser hun frem til en mer forutsigbar hverdag i et mindre advokatfirma.

– Vi advokater er gjerne svært engasjerte og dedikerte i arbeidet vårt. Når man begynner å bli eldre tror jeg det er lurt å tenke på hvordan det er smart å jobbe. For å kunne holde samme tempo som før, bør man rett og slett sørge for å tilrettelegge sin egen arbeidsplass på en annen måte.

Fortsatt både gleder og gruer hun seg til advokatjobben.

– Jeg har fremdeles mange ting jeg synes er ubehagelig, men samtidig masse å glede meg over. Følelsen av å få en ny sak og finne ut av hva den dreier seg om, trigger meg fortsatt, sier Reiss-Andersen.

Berit Reiss-Andersen har i en årrekke hatt ulike tillitsverv i Advokatforeningen, og ledet foreningen fra 2008 til 2012. Her med etterfølgeren Erik Keiserud under Advokatfesten i 2012.

Gamle venner

Et annet aspekt blir samarbeidet med de nye kollegene, deriblant Ellen Holager Andenæs.

– Jeg kjenner de fleste partnerne i firmaet godt fra før. Ellen og jeg er gamle venner, og har jobbet sammen på mange saker opp gjennom årene. Hun er jo eldre enn meg, og holder koken - så der har jeg noe å strekke meg etter, poengterer Reiss-Andersen som fortsetter som leder av Nobelkomiteen og som tillitsvalgt i Advokatforeningen der hun blant annet er aktiv for IBA og i lovutvalget for strafferett.

– Det er veldig fint å jobbe, men jeg vil helst ikke ha så mye tidspress på meg som jeg har hatt før. Nå som jeg er inne i siste fase av arbeidslivet ønsker jeg å ha litt mer frihet og kontroll på egen hverdag, og færre interne møter. Et grep jeg er nødt til å ta, er at jeg må være mer nøye på hvilke reiser jeg skal ta. Generelt skal jeg bli litt mer kresen på hva jeg bruker tiden min på.

– Og tiden du frigjør skal gå til?
– Jeg skal puste. Dypt og langsomt, sier Reiss-Andersen.

Powered by Labrador CMS