Generalsekretær i Advokatforeningen, Merete Smith, vil høre medlemmenes meninger om hva foreningen kan gjøre for at advokatenes arbeidshverdag skal bli bedre. Foto: Monica Kvaale

Hvordan er din advokathverdag?

Hva irriterer deg - og hva fungerer ikke slik som det burde? Advokatforeningen vil ha innspill fra medlemmene.

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende torsdag og fredag arrangerer Advokatforeningen og Juristenes utdanningssenter Advokatenes fagdager for ellevte gang.

Nytt av året er aksjonen «Min advokathverdag», også med emneknaggen #minadvokathverdag, der Advokatforeningens medlemmer kan komme med innspill direkte til de ansatte i foreningen.

Advokatforeningens ansatte vil være godt synlig på Folkets hus, og generalsekretæren oppfordrer advokatene til å ta kontakt for å fortelle om utfordringer de møter i sin advokathverdag.

– Ingen innspill er for små. Kanskje er det spørsmål om profesjonsforsikring, et tilbud vi har som burde bli bedre, eller et tilbud som savnes, sier generalsekretær Merete Smith.

Målet er at foreningen både skal bli bedre kjent med utfordringene advokatene møter i sin arbeidshverdag, samt få konkrete tilbakemeldinger på hvordan den kan bedre advokatenes rammebetingelser.

Foreningen kan bistå

– Vi har erfaring med at det er irriterende ting i advokathverdagen som ikke fungerer som det skal, for eksempel i møte med det offentlige, hvor man i noen tilfeller får liten forståelse for arbeidet advokater gjør. Her kan foreningen bistå. I mange sammenhenger står man sterkere som forening enn som enkeltadvokat, sier Merete Smith.

At Advokatforeningen får tilbakemeldinger fra medlemmene er ikke noe nytt, men nå ønsker den å gjøre det enda enklere å dele det man har på hjertet. I etterkant skal innspillene følges opp, forteller Smith.

– Det er hyggelig å snakke med advokatene om deres virksomhet. Dette er positivt for oss, og jeg håper advokatene vil ta kontakt.

Powered by Labrador CMS