Marianne Rodvelt og Merete Smith.

Nå er Arendalsuka i gang!

- Det er naturlig at Advokatforeningen og bransjen har en tydelig stemme til stede her.

Publisert Sist oppdatert

Til en fullstappet Advokatlåve sparket Advokatforeningen, i samarbeid med advokatfirmaet Hald & co, i gang Arendalsuka med både debatt om rettsstaten, mottakelse for lokale kolleger og jazzmusikk servert av duoen Camilla Susann Haug og Lars Andreas Haug.

- Vi i Hald & co tenker at det er viktig og riktig at Advokatforeningen etablerer seg med en egen debatt- og samtale-scene på Arendalsuka. Den har utviklet seg til å bli en sentral arena for samfunnsdebatten. Det er naturlig at Advokatforeningen og bransjen har en tydelig stemme til stede her. Det å ha en en egen debattscene gir et tyngre utgangspunkt for å sette agendaen. For oss var dette fin anledning til å engasjere oss, sa Marianne Rodvelt, partner i Hald & co, til Advokatbladet.

- Vi advokater har kanskje vært litt underlige lite synlige i samfunnsdebatten sett opp mot hvor tett på mange sentrale prosesser og menneskers liv som vi er, og det brede spekteret av samfunnet som vi har en veldig nær tilgang til. Vår stemme er viktig og vil kunne gi veldig mange gode og viktige premisser inn i samfunnsdebatten. Jeg tror at vi som stand ofte er litt forsiktig med å engasjere oss og uttale oss. Det er bra at andre store aktører ser at også at advokater har en spennende stemme.

Edeline Tveiten, Gøril Bruvoll Barlien, Marthe Svardal Haugland, Maria Hennig-Olsen, Ingrid Adelina Dovland og Helle C. Lineikro.

- Gøy å være der det skjer

Advokatbladet tok en prat med flere av advokatene som var til stede på mottakelsen. Blant dem var lokale Eva Johnsen Holm i Arendalsadvokatene DA. Hun er enig i at det er viktig at også advokatene engasjerer seg i Arendalsuka.

- Advokater har en sentral rolle i samfunnet, og så er det interessant, morsomt og spennende at lederen kommer ned og deltar på spennende debatter. Det er godt å løfte blikket litt av og til, sier hun.

- Det er et selvsagt spennende å være lokaladvokat i Arendal når alt dette skjer. Jeg gleder meg til fremleggelsen av Rettstatsmeldingen.

Kjell Fredvik.

Tofte-partner Kjell Fredvik har tatt turen fra Kristiansand.

- Jeg synes det er et imponerende prosjekt Advokatforeningen har fått til. Det er masse spennende tema som skal bli tatt opp. Det er gøy å få nye impulser og å være der det skjer.

Gro Hamre.

Mener tilstedeværelse styrker advokatstanden

En advokat har en finger med i spillet i mange samfunnsmessige spørsmål. Dette er den største samlingen av ideelle organisasjoner og politiske partier, og da er det viktig at vi er med og fremmer våre synspunkt, mener advokat Torleiv Drangsland i Hald & Co.

- Samtidig som at vi styrker advokatstanden med vår tilstedeværelse. Da vil vi kanskje også påvirke enkelte politiske spørsmål i vår favør, slik som reisegodtgjørelse og salærsats, håper han.

- Det er alltid et høydepunkt med den fiktive rettssaken. Det er gøy å se hvordan den gjengse mann opplever en rettssak, og man får ofte mange interessante debatter etter rollespillet. Det blir et av høydepunktene for meg.

Ingrid Alida Dovland.

- Overveldende

Tofte-partner Gro Hamre ser frem til å treffe kolleger og å delta på spennende foredrag. Det gjør også hennes kollega Ingrid Alida Dovland, som er med for første gang.

- Vi har dratt hit for å møte kjente i Hald & Co, for å delta på etikkurs og selvsagt for å titte rundt på stander og andre arrangementer. Det er nesten overveldende hvor mye det er som skjer.

- En fin måte å treffe mennesker fra bransjen

Det er fint å være tett på det som rører seg i nærområdet, mener Edeline Tveiten, advokatfullmektig i Haakstad & Co.

- Samtidig holder man seg oppdatert og får med seg det som står på dagsorden. Det er veldig mye på programmet, men jeg tror det blir særlig spennende å følge rettssaken som rollespill.

Torleiv Drangsland.

Tveiten står sammen med Gøril Bruvoll Barlien, advokatfullmektig i Hald & Co.

- Jeg er fra Arendal, men har aldri vært på Arendalsuka før. Jeg har kun jobbet i to uker, så dette er en veldig fin måte å møte ulike mennesker fra bransjen på. Jeg ser særlig frem til arrangementene om strafferett.

- Jeg gleder meg veldig

Generalsekretær i Advokatforeningen, Merete Smith, er godt fornøyd med oppmøte.

- Det er masse engasjement og deltakelse. Det er veldig kult med en sånn start! Jeg synes vi har mange gode temaer og debatter på programmet, og vi er heldige som har fått med så mange flinke folk. Jeg gleder meg veldig.

Camilla Susann Haug og Lars Andreas Haug.
Eva Johnsen Holm.
Edeline Tveiten og Gøril Bruvoll Barlien.
Helle Lineikro, Marianne Rodvelt, Svein A. Hagen og Elisabeth Finnsnes.
Powered by Labrador CMS