Unge folk forventer tydelige ledere som utvikler dem og gir jobben retning og innhold, ifølge kursholderne.

- Ledere blir spist opp av hverdagen og rekker ikke å lede

En ny kursrekke om ledelse kjøres i gang i onsdag ettermiddag. - Mange advokatfirmaer kan bli flinkere til å motivere medarbeiderne, mener ekspert.

Publisert Sist oppdatert

- Skal du være en attraktiv arbeidsgiver og beholde dyktige medarbeidere, må du fokusere på ledelse, sier Cecilie Klæboe, som er en av foredragsholderne i Advokatforeningens nye kursrekke, som har fått tittelen «Å lede et advokatfirma».

Målgruppen er advokater som driver advokatfirma, eller som ønsker å drive advokatfirma.

- Kursene er rettet mot litt mindre virksomheter som ikke har store HR-avdelinger, og som selv ikke driver med intern opplæring i ledelse, forteller Cecilie Klæboe.

De ansattes forventninger

Mindre advokatfirmaer har mye å tjene på å fokusere på ledelse, mener hun.

Målet er at kursene både skal være tankevekkende og inspirerende, sier Cecilie Klæboe (til h.). Her er hun fotografert sammen med partner Marit Barth i PwC og mentee Hanne Reese Holm .

- Folk er opptatt av å bety noe, og ønsker gjerne å bidra i utviklingen av firmaet. Firmaet vil ha godt av at lederne tydeliggjør både hva som er firmaets strategi, og hvilken retning man jobber mot. Medarbeiderne må også trygges på at de er ønsket, og at de har rom for å utvikle seg, sier Klæboe.

Hun er talentutvikler i Kvinneutvalgets mentorprogram, og har bakgrunn som HR-sjef i EY og fagsjef for kompetanse i NHO, og har også jobbet som innleid konsulent for flere advokatfirmaer.

Gode utviklingssamtaler

Ledelse er mye mer enn bare å gi røde anmerkninger på skriftlig arbeid, poengterer hun.

- Ledelse er å gi tilbakemeldinger, gjennomføre gode utviklingssamtaler, og å være tydelig om verdier og retning, sier Klæboe.

Økonomi i fokus

Kursrekken som starter i ettermiddag, består av fem kurs. Det overordnede fokuset for de fem kursene, som man kan ta samlet eller hver for seg, er strategi, og hvordan økonomiske resultater henger sammen med god ledelse, motivasjon og oppfølgning, kommunikasjon og talentutvikling.

Første kurs i rekken er «Fra drøm til virkelighet», og handler om strategi. Det arrangeres i ettermiddag i Juristenes hus i Oslo.

Kurset ledes av strategisk rådgiver Erik Ødegaard, som har en fortid blant annet som administrerende direktør i Føyen Torkildsen. Han var en av de sentrale aktørene da Advokatforeningen i fjor høst arrangerte TechTorget, der tilbydere av legal tech-løsninger fra Norge og utlandet var tilstede for å informere om sine produkter.

Personlig handlingsplan

Neste kurs i rekken arrangeres 12. februar, og har tittelen God ledelse = Økonomiske resultater. Temaer er blant annet hvordan hver enkelt kursdeltager ønsker å utvikle sin lederstil, og sine lederferdigheter, samt utarbeidelse av personlig handlingsplan.

Deretter følger to kurs i mars, og ett kurs i april.

De fire siste kursene holdes av Cecilie Klæboe og Reidar Myrvang, som begge er knyttet til konsulentselskapet Advisi, et selskap som driver med rekruttering, leder- og organisasjonsutvikling, samt omstilling.

Reidar Myrvang har erfaring med lederutvikling fra bank- og finansbransjen.

Må investere

- God ledelse kjennetegnes av å støtte opp om hver enkelt medarbeider, og ikke minst, å identifisere deres sterke sider. Samt å kunne lede gode, tverrfaglige team, sier Reidar Myrvang.

God ledelse kommer ikke av seg selv, påpeker han.

- Ledere blir ofte spist opp av hverdagen, og rekker ikke å lede. For å bli en bedre leder, må du investere i det. På kursene vil man bli personlig utfordret til å bli bevisst hva som er driverne for at hver enkelt skal lykkes i sine respektive roller. Vi snakker om både karriereplaner, egentutvikling og kompetanseutvikling, sier Myrvang.

Les mer om hele kursrekken her.

Powered by Labrador CMS