Advokat Steven Tilley prioriterer ikke saker under offentlig salærsats fordi han mener det er for lite penger å hente. Foto: Henrik Skjevestad
Advokat Steven Tilley prioriterer ikke saker under offentlig salærsats fordi han mener det er for lite penger å hente. Foto: Henrik Skjevestad

Nye advokater: – Flere utfordringer ved offentlig salærsats

– Jeg vil helst ikke jobbe under offentlig salærsats når den er så lav. Det sier Steven Tilley, advokat i advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård. Han var en av mange som ble ønsket velkommen til yrket under Advokatforeningens advokatfest forrige uke.

Publisert

Flere av de ferske advokatene Advokatbladet snakket med under advokatfesten sist torsdag, påpekte utfordringer ved det Ap-nestleder Hadia Tajik kaller en «underregulert salærsats».

– Det handler om prioriteringer, og når den er såpass lav er det enklere å jobbe med andre saker, sier Tilley.

Han har nettopp fått advokatbevilling og jobber for advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård.

Mona M. McKiernan, advokat i Storeng, Beck og Due Lund, arbeider en del med fri rettshjelp. Hun understreker at det er et problem at salærsatsen beveger seg så sakte.

– Samtidig med at inntektsgrensen til fri rettshjelp har stått stille i flere år, blir det veldig problematisk for adgangen til rettshjelp, sier hun.

Se videointervju med flere av de nye advokatene i vinduet under!

https://www.youtube.com/watch?v=hnnWfDAblFY

I forbindelse med Fagdagene, arrangerer Advokatforeningen hvert år en stor advokatfest. Her holder de blant annet mottakelse av nye advokater, og i år inviterte de alle av foreningens medlemmer som fikk advokatbevilling i perioden mellom 1. mai 2017 og 1. mai 2018.

Powered by Labrador CMS