Iniativtaker Tina Storsletten Nordstrøm var godt fornøyd med dagens oppmøte. På armen har hun familiens nye tilskudd, sju måneder gamle Vilmer.

Advokatmødre på barseltreff

Vil samle foreldretroppen

Publisert Sist oppdatert

Barneskrik, trillevogner og stellebager. I dag arrangerte Kvinneutvalget det aller første barseltreffet for nybakte advokatforeldre.

- Hei, jeg heter Tina. Dette er Vilmer, han er sju måneder.

Tina Storsletten Nordstrøm sitter godt plassert midt i rommet, og ønsker de besøkende velkommen.

Mens mamma Tina Storsletten Nordstrøm var opptatt med de voksne, knyttet også Vilmer bånd med potsensielle kolleger i framtiden.

I dag er lovsamlinger, svarte kapper og rettslokaler byttet ut med smårollinger, praktiske sko og kantina i Juristenes hus. Det er duket for nybakte advokatforeldre sitt aller første barseltreff, og de viktigste forhandlingene dreier seg om hvem som skal få tygge på den grønne leka, om minstemann er trøtt eller sulten, eller hva som er best for å behandle ømme bryster etter amming.

- Ideen er å møte kolleger og knytte nettverk med nybakte foreldre i samme posisjon som en selv, forteller Storsletten Nordstrøm, en av initiativtakerne bak barseltreffet.

Alle damene som har møtt opp i dag arbeider som advokater til vanlig. Selv om nybakte fedre også er velkomne, har de uteblitt fra det første møtet.

- Vi vil skape et sted hvor man kan møtes for å diskutere felles problemstillinger og utfordringer med mennesker av samme yrkesbakgrunn, sier Storsletten Nordstrøm.

Som nybakt mor er hverdagen ganske annerledes sammenliknet med arbeidshverdagen, forteller Storsletten Nordstrøm.

- På jobb blir man målt ut ifra prestasjoner og får konstant tilbakemeldinger på det man gjør. Livet i permisjon er en motpol til jobbhverdagen, hvor alt går mye saktere og det er ingen som gir deg hverken ris eller ros.

- Nå har vi tid og da er dette en god anledning til å mingle og bli kjent med nye mennesker. I dag er den eneste planen skravling og kos, fortsetter hun.

- Meningen er å bli kjent med nye mennesker og knytte nye nettverk, sier initiativtaker Tina Storsletten Nordstrøm.

23 stykker hadde meldt seg på barseltreffet, og tjue mødre med minstemann på armen har møtt opp. Storsletten Nordstrøm forteller at de gjerne vil fortsette med treffene regelmessig.

- Målet er å arrangere et møte rundt en gang i måneden. Etter hvert har vi lyst til å supplere med litt faglig innhold også, og kanskje diskutere taktikk for hvordan man skal komme tilbake på jobb når permisjonen er ferdig. Kanskje er det mange som sliter med selvtillit eller motivasjon når de har vært borte fra jobb i et år.

Det er Advokatforeningens kvinneutvalg som arrangerer barseltreffet, med Tina Storsletten Nordstrøm og Jeanette Bang i spissen.

Kvinneutvalget arbeider for å fremme innsikt i kvinnelige advokaters utfordringer i advokatbransjen, samt å øke andelen kvinnelige advokater i Norge.

Powered by Labrador CMS