Advokat-sommer: Nadia Christina Hall

- Jeg er veldig glad i jobben min, og har ikke kjedet meg en eneste dag. Jeg føler meg privilegert. I feriene tar jeg helt fri, og er bare mamma og meg selv, forteller Nadia C. Hall. Foto: Privat

Nadia C. Hall: - Jeg har nok
lært mest av mine feil

Tidligere i vår bistod Nadia Christina Hall Yara-frikjente Tor Holba med å få tilkjent 35 millioner kroner i erstatning, men på veien til å bli en anerkjent advokat, har hun gått på noen smeller.

Publisert

På nyåret ble én av de tre frikjente konserndirektørene, Tor Holba, i Yara-saken tilkjent 35 millioner i erstatning. Som forsvarer hadde han Elden-partneren Nadia Christina Hall.

Hall har hatt så mange saker i retten i år at hun ikke klarer å holde telling, og har strafferett, gjerne økokrim-saker, og barne- og familierett som sine spesialområder. Hennes mest dyrekjøpte erfaring så langt i karrieren er nok betydningen av riktig strategivalg, skal vi tro ertstaningseksperten.

HILS PÅ

Navn: Nadia Christina Hall

Alder: 47 år

Bosted: Oslo

Opprinnelsessted: England

Sivil status: Gift, og har to barn Magnus 12 år og Alexander 9 år.

Hva er det mest spennende du har jobbet med denne våren?

- Erstatningssaken for Tor Holba som ble frifunnet i Yara-saken.

Hvis du skal trekke frem en sak fra din advokatpraksis som har hatt stor betydning fra din karriere, hvilken sak er det og hva lærte du av den?

- Jeg hadde en erstatningssak mot Oslo kommune i 2004 som gjaldt skader som følge av mobbing på skolen. Saken varte seks uker i lagmannsretten. Det var veldig krevende, men givende. Jeg følte mestring, og husker jeg tenkte at jeg hadde valgt riktig yrke, og at dette var min retning i karrieren.

Har din karriere hatt et vendepunkt?

- Jeg har vært heldig som har fått ansvar i store saker, og med det fått lov til å utvikle meg over tid. Det er flere saker som har hatt stor betydning for min karriere. Jeg har erfart betydningen av valg av strategi, og har nok lært mest av mine feil.

- Jeg husker særlig én sak som gjaldt tiltale for voldtekt. Det var en helt absurd tiltale, og jeg så ikke for meg at det kunne ende med dom. Men det gjorde det, og jeg gikk på et stort nederlag. Jeg ser i etterkant at jeg da ikke var erfaren nok til å håndtere den saken på riktig måte i retten. Saken plagde meg i flere år, og jeg tenkte ofte på hva jeg burde gjort annerledes. Den saken var et vendepunkt for meg hva gjelder forberedelse til saker i retten. Nå ser jeg på nederlaget som en positiv byggestein i min karriere, og det gjorde meg til en bedre advokat.

Hva er det viktigste å være flink til for å lykkes på ditt fagfelt?

- Å være fullt til stede i retten. Det er også viktig å si ja til utfordringer selv om det virker skummelt. Det er først da man utvikler seg, og blir tøffere og bedre til neste gang.

Hvem er ditt faglige forbilde og hvorfor?

- Ellen Holager Andenæs. Jeg ville bli prosedyreadvokat. Da jeg var ferdig med studiet høsten 1999 gikk jeg til Ellen for å snakke med henne for å få råd. Jeg så virkelig opp til henne, og jeg gjør det ennå. Måten hun møtte meg på, og tok seg tid til å snakke med meg husker jeg fremdeles. For en dame. Hun er, i tillegg til å være dyktig, et så positivt og levende menneske.

Hvilken lov bør endres raskest mulig og hvorfor?

- Janteloven. Det er viktig at folk får være som de er.

Hvilken sak i nyhetsbildet hittil i år har engasjert deg mest?

- At bompengesaken har engasjert så mye, og så mange, som den har gjort. Det har jo blitt bompengepanikk, og så er det så mye å annet viktig å ta tak i og som må forbedres. Det er helt uforståelig for meg at man kan bruke tiden sin på dette.

Den lille raske

Antall timer på jobb i uken: Antall timer jobb i uken avhenger av om jeg står i retten eller ikke. Inkluderer jeg tiden på hjemmekontoret på kvelden, blir det fort mellom 40-55 timer per uke.

Antall saker i retten siste år: Det har jeg ikke tall på. Mange.

Antall champagneglass i måneden: Helst et glass hver uke, selv om det ikke blir til det da. Champagne smaker absolutt best midt i uken, og helst på en ordinær dag. Bare fordi det er tirsdag.

Hvor ofte trener du? Tre til fire ganger per uke. Treningen holder meg gående.

Favoritt-bok: I fjor sommer leste jeg Nullpunkt av Horst og Enger. Den var en «page turner», og jeg klarte ikke å legge den fra meg. Ellers er jeg veldig glad i å lese bøker som handler om mennesker, med innslag av psykologi.

Favoritt TV-serie: The Crown.

Favoritt sommerlåt: Summer Of´69. Helst i min lille Mini Cabrio. Da går smilet helt rundt, og jeg føler bare glede.

Favoritt advokat-kjendis: John Christan Elden fascinerer meg. Jeg har jobbet med han i snart 20 år nå. Jeg spør ham om jeg kan jeg låne hjernen hans når jeg selv står fast. Han har alltid et klokt svar. Det er raskere å spørre John Christian enn å søke på Lovdata. Det er imponerende. Og så er han veldig omsorgsfull.

Hva er en perfekt sommerdag for deg?

- En soldag ved sjøen med vannsport og windsurfing sammen med familie og venner, etterfulgt av samling på hytta der barna løper rundt og leker, og det dekkes til langbord til et sommermåltid som varer langt utover kvelden. Jeg elsker også å slappe av på solsengen med en god bok. En kombinasjon av alt dette må være den perfekte sommerdag.

Hvor går sommerferien i år?

- Den tilbringes på hytta i Helgeroa i Vestfold.

Hva er ditt favorittsted i Norge om sommeren, og hvorfor?

- Nevlunghavn, og på hytta i Helgeroa som er i samme område. Jeg liker at det er rolig og litt nedpå. Det er litt sånn Astrid Lindgren-verden der, med hvite hus og roser. Og naturen er helt magisk med skjærgård, holmer og hvite strender. Og vannet er så rent.

Hva får deg til å havne i feriemodus?

- Det skal ikke så mye til. Jeg får den når jeg setter meg i bilen og kjører sydover. Feriemodusen er inne allerede ved Drammensbrua. Da er de fleste jobbtankene lagt bak.

Hvem er din drømmegjest ved middagsbordet og hva vil du servere?

- Margaret Thatcher. Jeg liker mennesker som har en krevende historie. Jeg ville ikke hatt henne på middag fordi jeg nødvendigvis er enig med henne i alt, men fordi jeg er så nysgjerrig på hvem hun var som person. Hun fremsto utad som så sterk og lite følelsesladd, samtidig som hun virket som en varm og sårbar person på privaten. Hun var så elsket og så hatet. Hun virket så kompleks og motstridende i personligheten. En middag med henne ville vært en reise gjennom historien og psykologien. Så spennende og gøy. Jeg ville servert henne sjømat og mojito.

LES ALLE SOMMER-INTERVJUENE HER!

Powered by Labrador CMS