Det er lite som skal til for at Telenor-advokat Siri Birgitte Bang Berge får en god sommer, men saltvann er et "must". FOTO: Privat

Med Pippi Langstrømpe som forbilde

Telenor-advokat Siri Birgitte Bang Berge skulle gjerne takket Astrid Lindgren for alt hun har gjort for unge jenter gjennom flere generasjoner. Mens hun fantaserer om å servere den kjente forfatteren sprøstekt sei med rømmesaus, nyter hun sommerdagene i saltvannet.

- Hva er det mest spennende du har jobbet med i løpet av våren?

- Det er generelt veldig spennende å jobbe i Telenor, men det mest spennende i løpet av våren må ha vært Telenors salg av hele virksomheten i Øst-Europa.

- Hva engasjerer deg i 2018?

- Miljøet vårt.

- Hvilken lov bør endres fortest mulig?

- Jeg tenker vi i Norge lever i en god rettsstat og skal være takknemlige for å ha et velfungerende lovverk og rettssystem. Men janteloven kunne fått seg et skudd for baugen.

- Hva ville du gjort om du var justisminister for en dag?

- Jeg ville innført en grense for hvor mange perioder man kan gjenvelges til Stortinget. Jeg mener politikk hadde hatt svært godt av politikere som ikke kunne gjøre en karriere av nettopp å være politiker.

- Hva skulle du ønske du hadde gjort eller sagt annerledes?

- Jeg er ikke typen til å tenke over ting jeg ikke får gjort noe med, og jeg bruker sjelden energi på å angre. Men jeg kunne sikkert tatt noen andre stil-valg på 80-tallet, særlig når jeg skulle til fotografen i konfirmasjonsalderen.

- Har du et faglig forbilde, og i tilfelle hvem?

- Anne Sofie Bjørkholt har imponert meg helt fra vi var kolleger i Wikborg Rein, til i dag der hun som partner i BAHR klarer å adressere kjønnsproblemet advokatbransjen har på en veldig saklig, konstruktiv og god måte. I tillegg er hun bare rett og slett en veldig kul dame.

- Hvilke arbeidsverktøy er et «must have» for deg på jobben?

- Tastatur.

- Hva skal til for å få flere kvinnelige partnere inn i yrket?

- Det kan jo ikke være vanskeligere enn å bare ta opp flere kvinnelige partnere. Og så bør man kanskje gjøre noen justeringer i dagens forretningsmodell der belønning og inntjening i hovedsak styres av volumproduksjon.

[su_box title="DEN LILLE RASKE" box_color="#de9210" title_color="#fefefd" radius="5"]Antall timer på jobb i uken: Avhenger av hva som trengs til enhver tid. (#1 topp-fordel med å være internadvokat er at det ikke er vits i å telle disse timene)

Antall saker i retten siste året: 0 som jeg har prosedert selv

Antall champagneglass i måneden: Svært få, jeg liker bedre en god hvitvin

Hvor ofte trener du: Jeg liker å kalle det å være aktiv og teller heller ikke treningstimer

En bok som har vært med på å forme deg: Pippi Langstrømpe

Favoritt TV-serie: Gjennom tidene: Sopranos

Favoritt sommerlåt: «There’s a light» av Jonathan Wilson (kanskje ikke en sommerlåt, men en låt jeg har dilla på, og det er sommer)

Favoritt advokat-kjendis: Jeg er ikke så veldig opptatt av advokat-kjendiser, men Amal Clooney er en stilig dame. [/su_box]

- Hva er det viktigste for å lykkes som advokat i dag?

- Det kommer helt an på hvordan man definerer «å lykkes». For å lykkes som internadvokat er det ekstremt viktig å være rask, effektiv, prioritere brutalt og kommunisere godt med alle mulige andre fagmiljøer.

- Hva er dine beste og dårligste egenskaper som advokat?

- Jeg er ganske tydelig - noen ganger er jeg redd jeg kan være for tydelig.

- Hva skal til for at sommeren blir perfekt for deg?

- Jeg synes sommeren alltid er perfekt. Jeg har ikke noe bestemt som må til før sommeren blir bra – det er rett og slett deilig og nødvendig med et avbrekk fra vanlig rutine.

- Hva trenger du for å havne i feriemodus?

- Saltvann. Det gjør susen umiddelbart, hver eneste gang.

- Hvor går ferien i år?

- Bodø, Steigen og Lofoten.

- Hvem er din drømmegjest ved middagsbordet og hva ville du servert?

- Astrid Lindgren. Så kunne jeg takket henne personlig for det hun har gjort for mange generasjoner av jenter - ja, egentlig barn generelt. Jeg ville servert oss sprøstekt fersk sei, kokte poteter og rømmesaus.

HILS PÅ

Navn: Siri Birgitte Bang Berge

Alder: 47

Arbeidssted: Telenor

Bosted: Oslo

Opprinnelsessted: Bodø

Sivil status: Gift

Barn: To bonusbarn på 12 og 15

Powered by Labrador CMS