For John Erik Aarsheim går årets ferie til flere storbyer, som Amsterdam, Barcelona og Madrid.

- Lett å glemme advokatkolleger i distriktene

Leder av Yngre advokater i Hordaland og Sogn og Fjordane, John Erik Aarsheim, ville brukt en dag som justisminister til å legge press på finansministeren i spørsmål som fri rettshjelp og reisegodtgjørelse.

– Hva er det mest spennende du har jobbet med i løpet av våren?

– Vi har hatt mange store, komplekse og utfordrende transaksjoner denne våren. På de største sakene oppstår det ofte problemstillinger som krever at vi involverer andre fagavdelinger på kontoret. Slikt samarbeid er en fin måte å lære mer om tilstøtende fagfelt, samtidig som man får yte ekspertise innenfor eget kjerneområde.

– Hva engasjerer deg i 2018?

– Jeg er engasjert i mange verv utenom jobben, særlig i Advokatforeningen. Det er inspirerende å se hvor mange flinke og engasjerte medlemmer, som bidrar på frivillig basis for at vi skal ha en forening med kompetanse og påvirkningskraft til å skape positive forandringer for samfunnet og advokatstanden.

– Hvilken lov bør endres fortest mulig?

– Advokatforeningen har brukt mye tid på den nye advokatloven. Jeg håper at man snart får se resultatet av dette arbeidet.

– Hva ville du gjort om du var justisminister for en dag?

– Jeg ville brukt posisjonen til å samarbeide med, og legge press på, finansministeren (herunder finansdepartementet) i spørsmål som fri rettshjelp og reisegodtgjørelse. Som forretningsadvokat i et større firma i Norges nest største by, er det lett å glemme at advokatkolleger i distriktene har langt mindre privilegerte arbeidsvilkår, som til syvende og sist går ut over rettssikkerheten til beboerne der.

– Hva skulle du ønske du hadde gjort eller sagt annerledes?

– Jeg har mange ganger sagt og gjort ting jeg skulle hatt usagt eller ugjort, og det kommer til å skje igjen i fremtiden. Men dersom det har gått utover noen, vil jeg først beklage overfor vedkommende. Forhåpentligvis trekker jeg lærdom av feilen – og deretter legger jeg det bak meg.

Har du et faglig forbilde, og i tilfelle hvem?

– Jeg forsøker å være mitt eget forbilde. Vi er alle ulike og har ulike forutsetninger og ressurser. I stedet for å sammenligne meg med andre, fokuserer jeg på å være den beste utgaven av meg selv.

– Hvilke arbeidsverktøy er et «must have» for deg på jobben?

– Kalenderen min og påminnere. I en travel arbeidshverdag er det viktig å ha gode rutiner for å overholde avtaler og frister.

– Hva skal til for å få flere kvinnelige partnere inn i yrket?

– Svaret på dette spørsmålet er svært sammensatt. Jeg tror at en viktig faktor handler om kjønnsroller.  Arbeidsgiver må aktivt arbeide med bedriftskultur, holdninger og forventninger.  Man må slutte å forvente at kvinner skal oppføre seg som menn for å komme til topps. Menn og kvinner har ofte ulike tilnærminger og det må være greit, så lenge sluttresultatet er like godt. Videre tror jeg man er avhengig av flere arbeidsgivere, som er villige til å tilrettelegge arbeidsforholdene, slik at kvinner ikke må velge mellom familieliv og karriere.

[su_box title="HILS PÅ: " box_color="#47c040" title_color="#fefefd" radius="5"]Navn: John Erik Aarsheim

Antall timer på jobb i uken: Det varierer veldig, men som oftest er det en akseptabel balanse mellom jobb og fritid.

Antall saker i retten siste året: 0 (Transaksjonsadvokat)

Antall champagneglass i måneden: Flere enn jeg vil innrømme offentlig. Men jeg veier opp med å drikke tran hver dag,

Hvor ofte trener du: 5-6 dager i uken

En bok som har vært med på å forme deg: «Drageløperen» av Khaled Hosseini.  «For deg, tusen ganger til» er en levesetning jeg deler med min bestevenn, som alltid stiller opp for meg – uansett hva.

Favoritt TV-serie: «SATC». Serien som har svarene på alle spørsmål i livet og en rollebesetning som alle kan kjenne seg igjen i.

Favoritt sommerlåt: Det nye albumet til The Carters kommer til å prege sommeren, men det er for tidlig å velge ut én favoritt ennå.

Favoritt advokat-kjendis: Jens Johan Hjort. Foruten å være en god leder av Advokatforeningen, er han er usedvanlig hyggelig og inkluderende person. [/su_box]

– Hva er det viktigste for å lykkes som advokat i dag?

– Det kommer an på hvilket fagområde man jobber innen. Generelt tror jeg at personlige egenskaper er svært viktige. Fremover kommer vi også til å se et stadig sterkere behov for digital kompetanse og her ligger de fleste advokater langt bak, allerede fra skolebenken.

– Hva er dine beste og dårligste egenskaper som advokat?

– Jeg har et samvittighetsfullt forhold til jobben og oppgavene jeg påtar meg. Jeg tror det fører til at jobben blir godt utført. Jeg har sikkert flere forbedringspotensialer som advokat, men jeg har fortsatt mange år i arbeidslivet til å utvikle meg i advokatrollen.

– Hva skal til for at sommeren blir perfekt for deg?

– Masse ferie og at jeg kommer meg langt unna til et spennende og eksotisk sted.

– Hva trenger du for å havne i feriemodus?

– En god kollega, som bistår med arbeidsoppgavene i mitt fravær. Vi jobber som oftest i team og vi forsøker å hjelpe hverandre, slik at alle skal kunne bruke ferien til å lade batteriene.

– Hvor går ferien i år?

– Så langt har jeg vært en tur til New York og Amsterdam. Deretter blir det storbyferie i Barcelona, Madrid og Lisboa. Forhåpentligvis blir det en langtur på høsten i stedet!

– Hvem er din drømmegjest ved middagsbordet og hva ville du servert?

– Det er utrolig mange som kunne fått plass rundt det bordet. Men når vi er inne på temaet likestilling, så tenker jeg det må bli Madonna. Foruten å være et stilikon og å dominere hitlister i årtier, er hun en tøff dame, som har banet vei for andre kvinner i en mannsdominert musikkindustri. Jeg tror hun har mange sære dietter, så jeg måtte nok servert noe økologisk og vegansk.

 

 

 

 

HILS PÅ:

Navn: John Erik Aarsheim

Alder: 33

Arbeidssted: Simonsen Vogt Wig

Bosted: Bergen

Opprinnelsessted: Stadt (fra værmeldingen)

Sivil status: Samboer

Barn: Nei

Powered by Labrador CMS