Marte Svarstad Brodtkorb foretrekker Vestlandet fremfor utlandet om sommeren. Foto: Privat

- Gleder meg til Arendalsuka!

Marte Svarstad Brodtkorb mener sommeren er den perfekte tiden å være i Norge på.

- Hva er dine morgenvaner om sommeren?

- Se utover vannet og drikker kaffe.

 

- Hvilken sak har engasjert deg mest på jobben denne våren?

- Jeg var selvsagt preget av at min kontorkollega Kim Gerdts representerte Ulrik Imtiaz Rolfsen i saken om kildevern i fjor høst. Ellers har jeg hatt en spennende barnevernssak, hvor mor til slutt fikk tilbake barna etter behandling i tingretten. Jeg var veldig uenig i Barnevernets vurdering av saken. Utover det er dessverre sakene taushetsbelagte.

 

- Advokatstanden har opplevd flere uheldige saker de siste ukene. Hvor skadelige er disse sakene for bransjens omdømme?

- Sakene er svært skadelige for vårt omdømme. Der vi jobber for at samfunnet skal ha forståelse for den jobben vi gjør, og at vi skal ha betalt for den jobben vi gjør så er dette utrolig nedslående saker. Det er viktig å være tydelig på at dette ikke er bransjen, men enkeltpersoner.

 

- Hva gjør du for å gå fra jobb- til feriemodus, og hvor tilbringer du årets ferie?

- Jeg reiser på hytta! Årets ferie har vært kitting og beising av smårutete vinduer på hytta, og tur med familien for å finne røttene til Svarstadène og Brodtkorbene på Vestlandet. Min oldefar kom fra Innvik, det gjorde Andenæs også forresten. Vi besøkte hans barndomshjem, prestegården. Norge er et superfint land.  Utlandet kan man utforske resten av året.

 

- Hvor ofte sjekker du mail og sosiale medier i sommer?

- Jeg sjekker mail stort sett hver dag.

 

- Hvordan holder du formen ved like?

- Feller noen trær, kapper og kløyver dem, beiser litt og luker i blomsterbedd. En og annen kajakk og fjelltur innimellom er fint.,

 

- Hvilken hobby dyrker du i ferien?

- Det er stas å plukke inn roser fra sju forskjellige busker på hytta som ligger 730 meter over havet og spise egenprodusert salat, poteter og urter.

 

- Hvilket sted reiser du aldri tilbake til?

- Lillestrøm. Jeg er jo Vålerenga-fan!

 

- Hvilken advokat er din drømme-gjest til middag – og hva ville du servere?

- Advokat Anne Nesheim på Nesodden er min bestis. Hun er altspisende og alltid god å være i nærheten av, men hun foretrekker nok at Steen lager maten likevel. Hadde Cathrine Moxnes vært advokat ville jeg servert henne middag. Det er utrolig hvilke energinivå, positivitet og handlingsevne den dama har.

- Hvilke forventninger har du til Jens Johan Hjort som ny leder i Advokatforeningen?

- Hjort kommer til å gjøre en knallbra jobb! Jeg gleder meg til å møte ham på Arendalsuka der Advokatforeningen skal ha stand, hagefest sammen med Gatejursiten og rollespill.

 

- En undersøkelse viser at de advokatene med jurist-foreldre får gjennomsnittlig høyere lønn enn de som har foreldre med andre yrker. Er det et problem?

- Det var egentlig ikke overraskende. Glemmer ikke første kurs jeg var med på på Jussen,  og kursleder ba alle fortelle hvem i familien som var jurister og hvor de jobbet. Jeg kom fra Lillehammer og hadde ingen jurister i familien. Så er jo verden slik at erfaring og nettverk alltid er greit å dele med familien sin. Det er vel den fordelen barn av juristforeldre har fått. Nå har min niese Anine begynt på jussen, og jeg vil selvsagt rådgi henne og hjelpe der jeg kan. Sånn er jo verden.

 

Advokat-sommer

I spørsmål og svar-spalten Advokat-sommer stiller vi kjente advokater viktige og mindre viktige spørsmål. I dag er turen kommet til Marte Svarstad Brodtkorb som driver egen virksomhet med kollega Kim Gerdts og leder Advokatforeningen Oslo krets.

Powered by Labrador CMS