Leder av Nordmøre og Romsdal krets, Lill Snekvik, gleder seg til både giftermål og bryllupsreise i sommer. Foto: Privat

Drømmer om reker og hvitvin med "Suits"-Harvey

Kristiansund-advokaten Lill Snekvik ser frem til giftermål i Telemark og bryllupsreise i Hellas, men ville aller helst invitert "Suits"-karakteren Harvey Specter på middag.

- Hva er dine morgenvaner om sommeren?

- Spise et knekkebrød på terrassen hvis morgensola titter frem. Og det gjør den jo nesten alltid på Nordmøre..

 

- Hvilken sak har engasjert deg mest på jobben denne våren?

- Akkurat nå holder jeg på med lønnskrav i konkurs, og synes det er et svært tungrodd system som bør gjøres mer praktisk både for lønnstakere og de som skal behandle deres krav. Her er det absolutt rom for forbedringer.

 

- Advokatstanden har opplevd flere uheldige saker de siste ukene. Hvor skadelige er disse sakene for bransjens omdømme?

- Jeg har registrert mange kritiske innlegg rundt advokatenes seriøsitet, spesielt i kommentarfelt i sosiale medier. Det er uheldig. Jeg mener det er viktig å presisere at de fleste i vår profesjon er opptatt av å opptre redelig og seriøst, at vi har strenge etiske retningslinjer som vi må forholde oss til og at vi lett kan komme i ansvar dersom vi ikke gjør det.

 

- Hva gjør du for å gå fra jobb- til feriemodus, og hvor tilbringer du årets ferie?

- Jeg rydder kontoret før jeg tar ferie, - så reiser jeg bort. I år skal jeg gifte meg, og bryllupet blir i vakre Dalen i Telemark. Deretter går reisen videre til solfylte Hellas.

 

- Hvor ofte sjekker du mail og sosiale medier i sommer?

- Jeg klarer ikke å koble helt av, så jeg er nok alltid tilgjengelig selv om jeg har ferie. Jeg må innrømme at jeg vanligvis er innom både mail og sosiale medier daglig.

 

- Hvordan holder du formen ved like?

- Prøver å få lagt inn noen joggeturer med ujevne mellomrom. Og så liker jeg å gå i fjellet.

 

- Hvilken hobby dyrker du i ferien?

- Båtliv er sommerens store hobby! Jeg elsker å være på sjøen. Det er fantastisk å koble av med en båttur mellom Kristiansunds holmer og skjær etter en hektisk arbeidsdag.

 

- Hvilket sted reiser du aldri tilbake til?

- Jeg trives stort sett overalt, så her har jeg ikke noe godt svar (jeg er jo oppvokst på Kyrksæterøra, - der ingen skulle tru at nokon ville bu... Jeg liker å reise, og sånn generelt prøver jeg å oppleve nye steder fremfor å reise tilbake dit jeg allerede har vært. Det kan jeg gjøre når jeg blir pensjonist.

 

- Hvilken advokat er din drømme-gjest til middag – og hva ville du servere?

- Harvey Specter, selvfølgelig. Jeg ville servert ham reker og hvitvin.

 

- Hvilke forventninger har du til Jens Johan Hjort som ny leder i Advokatforeningen?

- Jeg tror det er positivt for foreningen å ha en leder med politisk erfaring, at det kan være nyttig i forhandlinger og at det kan styrke vårt rettspolitiske arbeid. Jeg oppfatter ham som engasjert, og tror han kan være kreativ. Jeg håper også at han vil ha litt fokus på advokatvirksomhet i distriktene.

 

- En undersøkelse viser at de med jurist-foreldre får gjennomsnittlig høyere lønn enn de som har foreldre med andre yrker. Er det et problem?

- Jeg tror det handler mye om nettverk, og at det er naturlig at de som vokser opp med juristforeldre er i et miljø som gjør det lettere å etablere gode kontakter i jobbsammenheng. Kanskje har de også bedre kjennskap til hvilke yrkesmuligheter man har som jurist og hvordan man går frem for å komme dit man ønsker. Slik kan det jo være i andre yrker også. Jeg ser ikke på dette som et stort problem. 

 

 

Advokat-sommer

I spørsmål og svar-spalten Advokatsommer spør vi kjente advokater viktige og mindre viktige spørsmål. I dag er turen kommet til leder av Møre og Romsdal krets og partner ved Velund og co, Lill Snekvik (29).

Powered by Labrador CMS