ADVOKAT-SOMMER

Caroline Skaar Landsværk gleder seg over å tilbringe årets sommerferie på fjellet med familien.

Ny Wikborg Rein-partner Caroline Skaar Landsværk:
- Vil lære av de beste

Når Caroline Skaar Landsværk blir partner i Wikborg Rein ønsker hun å lære av det dyktige kolleger har gjort riktig før henne - og å være flink til å sende oppgaver fort videre.

Publisert Sist oppdatert

For fire år siden trakk Wikborg Rein frem Caroline Landsværk som et av sine store talenter i forbindelse med Advokatforeningens talentpris.

Da var hun fast advokat. Fra og med 1. august blir hun partner i firmaet.

Caroline Skaar Landsværk (34)

Aktuell: Blir denne høsten ny partner i Wikborg Rein

Fagområde: Energi

Antall timer på jobb i uken: Rundt 50

Antall saker i retten siste år: 0

Antall champagneglass i måneden?: Det er sparsomt, men jeg drømmer om et par glass!

- Selve saksarbeidet som partner blir nok ikke så annerledes enn det var som senioradvokat, men jeg håper at jeg blir en god leder. Allerede i dag har jeg ganske mye ansvar på mange av sakene jeg jobber på. En stor endring blir den nye rollen jeg får internt, der jeg i enda større grad enn før blir prosjektleder.

- Jeg har en ambisjon om å lære av det flinke kollegaer har gjort riktig før meg - og unngå feilene jeg har irritert meg over at andre har gjort. Jeg ønsker å være flink til å sende oppgaver fort videre, fremfor å la dem ligge til siste stund med det hastverket man dermed påfører andre. I tillegg vil jeg gi god veiledning til yngre kollegaer underveis.

- Å bli god på prosjektstyring har jeg for så vidt som et mål allerede, og jeg skal iallfall ikke bli dårligere når jeg blir partner!

- Er det noe du skulle ønske du hadde gjort annerledes i løpet av karrieren?
- Det høres kanskje ikke så ydmykt ut, men nei, det er egentlig ikke det. Som ung har man mange ulike drømmer, og hvis man skal forfølge én drøm kan det hende man må forsake andre. Det er mange ting som hadde vært gøy å gjøre som jeg ikke har fått gjort. Å være dommer for eksempel. Men jeg er ikke lei meg fordi jeg ikke fikk gjort det, for det har åpnet andre dører!

- Hva er ditt syn på innføringen av koronasertifikat?
- Det har både positive og negative sider. Dersom man må vise frem et sertifikat når man skal på en restaurant eller dra ut å reise vil det ha flere utfordrende personvernrettslige sider. Det vil kunne ekskludere en del som av ulike årsaker ikke har mulighet til å ta vaksinen. Samtidig lengter alle etter at samarbeidet åpner. Inngrepene i livene våre vi har akseptert i løpet av koronatiden er ganske ekstreme. Hvis noen hadde sagt for to år siden at det ville bli sånn, hadde jeg aldri trodd på det. Særlig begrensningene på å møte folk i privat setting er ekstremt inngripende.

- Som småbarnsmor påvirkes jeg nok ikke så mye, fordi jeg har en ganske forutsigbar fritid uansett, men jeg tenker mye på de yngre som er i en fase av livet der det sosiale nettverket betyr alt.

Caroline Landsværk, partner Wikborg Rein

- Som småbarnsmor påvirkes jeg nok ikke så mye, fordi jeg har en ganske forutsigbar fritid uansett, men jeg tenker mye på de yngre som er i en fase av livet der det sosiale nettverket betyr alt. Det å bli inkludert eller ekskludert kan ha utrolig mye å si for psykisk helse og livsglede. Tenk så trist å være nummer seks eller sju på listen, når fem personer er grensen for besøk. Jeg vil tro reglene har fått store konsekvenser for mange, som ikke nødvendigvis havner i gruppen for psykisk syke, men som likevel har fått seg en knekk på selvtilliten. Kanskje har man vært vant til å ha mange venner, og et stort sosialt nettverk, og så innser man plutselig at man er manges venn nummer seks, men ingens venn nummer én. Det kan være tøft.

- Hva er det første du skal gjøre når den normale hverdagen er tilbake?
- Jeg føler at den normale hverdagen er litt tilbake, og har blant annet vært ute å spist på restaurant et par ganger. Jeg var ikke klar over hvor mye jeg savnet det, men jeg merket det da jeg satt meg ned, og hørte knitringen fra småpraten rundt bordene og lukten fra maten noen andre hadde laget, og litt godt i glasset og øyekontakt. Det var helt herlig!

Carolines Skaar Landsværks favoritter

Advokat-kjendis: Geir Sviggum

Bok: «Drageløperen» av Khaled Hosseini.

TV-serie: «Dagsrevyen ». Traust, men sant...

Podcast: «Sånn er du» med Harald Eia er utrolig gøy å høre på. Plutselig skjønner man at flere som man så på som svært utadvendte, viser seg å kanskje ikke være det likevel.

Sommerlåt: «Sommer på jorda» av Postgirobygget

- På hvilket område bør rettstilstanden endres fortest mulig?
- På havvind, som er på alles tunger nå. Sammen med den ferske energimeldingen fra regjeringen kom det viktige forslag til endringer av havenergiloven, men det mangler fortsatt ganske mange avklaringer innen dette feltet før vi får en forutsigbar rettssituasjon for aktørene som ønsker å investere. Rettstilstanden må ikke bare endres, men rett og slett avklares. Fortsatt står mange viktige spørsmål ubesvart. Flere hull må tettes for at milliardinvesteringene den norske stat ønsker kan komme. Den teknologiske utviklingen går veldig raskt, og mange aktører spinner i startgropen. Man kan nok si at norske myndigheter har sovet litt i timen. Selv om de har kommet i gang nå, tar slike prosesser lang tid, og de skulle nok ha startet før. Det er sagt at de skal begynne auksjonsprosessen for de første områdene rundt nyttår. Men så lenge det er så mange store ubesvarte spørsmål som gjenstår, tror jeg ikke det er realistisk.

- Hvilke forventninger har du til høstens valg?
- Uansett hvilken fløy som vinner forventer jeg at de holder fast på viktige grunnprinsipper for forutsigbar styring av næringsliv, særlig når det gjelder regulatoriske rammer. I energibransjen, som jeg kjenner godt til, har det stormet i flere deler av bransjen. For vindkraft på land er man for eksempel i ferd med å kvele en hel industri ved å ikke gi noen nye konsesjoner, mens man venter på regulatoriske avklaringer. Da forsvinner de med muskler og kompetanse til å investere ut av landet. Å gjøre store investeringer når det regulatoriske landskapet er i endring, er dessuten kostbart fordi man må ta høyde for stor risiko.

- Hva brenner du for utenom jussen?
- I andre perioder av livet har det vært rom for flere hobbyer, men akkurat nå er det familien jeg brenner for. Seiling har vært min store hobby gjennom livet, men det blir ikke så mye tid til det akkurat nå. Det fine er at man kan bli gammel i den idretten.

- Hvem er ditt faglige forbilde?
- Min tidligere sjef, Jon Rabben, som forlot firmaet i 2017. Han har vært et faglig forbilde for meg, med tanke på hans kunnskap om energibransjen og måten å sette seg inn i ulike problemstillinger. Det får være dagens rause reklame for en konkurrent!

- Hva får deg til å le?
- Det kan skje i Teams-møter, men koronapandemien har fått meg bevisst på at jeg ler først og fremst når jeg møter mennesker i virkeligheten. Det handler gjerne om øyekontakt, blikkontakt - og å skjønne at man tenker samme tanken!

- Hvem fortjener en ufrivillig dukkert?
- Åge Hareide, for håpløse uttalelser i forbindelse med Pride.

- Hvor går årets sommerferie?
- Gålå, der familien har hytte. I tillegg har vi leid en leilighet i Risør, der har jeg faktisk aldri har vært før! Det blir kjempegøy. Ved å ta ferien i Norge, gir det muligheter til å bli kjent med steder der vi ikke har vært før!

Powered by Labrador CMS