Partner i Wikborg Rein, nyter sommerferie i Norge når han har fri fra jobben i England. Her fra bryggen i Tønsberg. Foto: Henrik Skjevestad

- Definitivt Brexit som har engasjert meg mest

Den London-baserte Wikborg Rein-partneren Ole Henrik Wille bruker sommerferien på hytta på Nøtterøy, der han starter dagene med morgenbad, kaffe og tur med bikkja - når han klarer stå opp tidlig.

- Hva er dine morgenvaner om sommeren?

- Morgenbad, kaffe og tur med bikkja. Jeg prøver også å stå opp tidlig, men det er det ikke alltid jeg klarer.....

 

- Hvilken sak har engasjert deg mest på jobben denne våren?

- Jeg har vært med på flere interessante transaksjoner og saker de siste månedene for Wikborg Rein, men det som har engasjert meg aller mest er definitivt Brexit.

 

- Advokatstanden har opplevd flere uheldige saker de siste ukene. Hvor skadelige er disse sakene for bransjens omdømme?

- Det er vanskelig å si. Omdømmemessig tror jeg nok ikke at det på nåværende tidspunkt er noe stort problem for bransjen. Jeg tror de fleste ser på advokater som ordentlige mennesker med høy integritet som operer både etisk og rettmessig. Men hvis det fortsetter å komme opp slike saker kan det på sikt bli et problem for bransjen – og da bør man se på hvilke virkemidler man har for å rette opp i dette.

 

- Hva gjør du for å gå fra jobb- til feriemodus, og hvor tilbringer du årets ferie?

- Det går forholdsvis av seg selv. Det viktigste for meg, tror jeg nok er å dra ut av byen, enten om jeg jobber i London eller i Oslo. Da blir fokuset fort annerledes og man senker skuldrene. Årets ferie tilbringes hovedsakelig på hytta på Nøtterøy. I tillegg skal jeg i bryllup til min svoger i Skottland.

 

- Hvor ofte sjekker du mail og sosiale medier i sommer?

- Mailen sjekkes veldig ofte, kanskje en gang i timen. Jeg skulle gjerne sagt at jeg ikke sjekker sosiale medier, men det blir nok noen ganger om dagen det også. Særlig snapchat er i vinden!

 

- Hvordan holder du formen ved like?

- Jeg prøver å ta noen joggeturer, og å spille litt tennis.

 

- Hvilken hobby dyrker du i ferien?

- Jeg er ute i båt stort sett hver dag, det er jeg veldig glad i. Prøver også å lese en del litteratur.

 

- Hvilket sted reiser du aldri tilbake til?

- De fleste steder jeg har vært har sin sjarm på en eller annen måte, men Ikea en lørdag formiddag er nok ganske uaktuelt.

 

- Hvilken advokat er din drømme-gjest til middag – og hva ville du servere?

- Barack Obama er jo advokat, og sammen med min gode venn Tore Stønjum fra Advokatfirmaet Clp ville det blitt en bra kveld. Obama er kanskje verdens mest karismatiske kar, og Stønjum er den morsomste jeg kjenner. Det er mulig at Obama ikke hadde kommet så mye til ordet med Stønjum til bords, men det hadde nok uansett blitt en meget trivelig aften. Jeg ville for øvrig servert skalldyr med godt drikke...

 

- Hvilke forventninger har du til Jens Johan Hjort som ny leder i Advokatforeningen?

- Jeg kjenner ham ikke så godt personlig, men ut fra det jeg har lest og hørt, tror jeg nok det kan bli meget bra. Det er positivt at han har politisk erfaring, det tror jeg blir viktigere og viktigere i denne rollen. Videre er det denne gang kanskje sunt at vi har fått en leder med base utenfor Oslo. Han fremstår også som en oppegående, sympatisk og flink kar.

 

- En undersøkelse viser at advokater med jurist-foreldre får gjennomsnittlig høyere lønn enn de som har foreldre med andre yrker. Er det et problem?

- Det er ikke mitt inntrykk at det har noen betydning. Etter mitt syn og mine erfaringer er nok innsatsen og hvordan man leverer i jobben mye viktigere enn hvem som er dine foreldre.

 

Advokat-sommer

I spørsmål og svar-spalten Advokat-sommer stiller vi kjente advokater viktige og mindre viktige spørsmål. I dag er turen kommet til Wikborg Reins partner Ole Henrik Wille.

Powered by Labrador CMS