Marianne Bech foretrkker å holde seg ajour på e-posten i ferien. Foto: Privat

Står nesten alltid opp tidlig

Tromsø-advokat og kretsleder Marianne Bech velger gjerne verandaen fremfor soverommet på sommermorgenene.

- Hva er dine morgenvaner om sommeren?

- Jeg står som regel opp tidlig selv om det er ferie, helst før resten av familien våkner, koker kaffe og så ut for å nyte den på en forhåpentligvis solfylt veranda – og så gjerne en liten morgentur før det blir for varmt.

 

- Hvilken sak har engasjert deg mest på jobben denne våren?

- Jeg har mange engasjerende saker, men må kanskje si jeg har vært mest berørt av en barnevernssak der jeg mener det offentlige har grepet inn med omsorgsovertagelse uten tilstrekkelig grunnlag og utredning…

 

- Advokatstanden har opplevd flere uheldige saker den siste tiden. Hvor skadelige er disse sakene for bransjens omdømme?

- Advokater har til dels hatt frynsete omdømme så lenge jeg kan huske – det er jo roten til alle disse advokatvitsene – men det er klart at gjentatte medieoppslag over en forholdsvis kort periode er svært uheldig for alle de som hver dag jobber for å bedre standens anseelse.

 

- Hva gjør du for å gå fra jobb- til feriemodus, og hvor tilbringer du årets ferie?

- Synes jeg er ganske så flink til raskt å koble ut og senke skuldrene. Jeg prøver å være mest mulig ajour før jeg drar av gårde, og ha gjort meg opp en formening om hva som kommer til å vente av oppgaver når jeg kommer hjem. Jeg har nylig avsluttet 3 deilige uker i Spania, så blir det noen dager på hytta innimellom, og en tur til Norway Cup denne uken.

 

- Hvor ofte sjekker du mail og sosiale medier i sommer?

- Hver dag, må jeg innrømme. Med hensyn til mail synes jeg det er lettere å slappe av når jeg har en viss oversikt over hva som skjer mens jeg er borte.

 

- Hvordan holder du formen ved like?

- Løper litt, og går turer i fjell, skog og mark.

 

- Hvilken hobby dyrker du i ferien?

- Jeg elsker å lese bøker, og det blir en bunke i løpet av ferien. Ellers er det deilig å bare tilbringe kvalitetstid med familie og venner.

 

- Hvilket sted reiser du aldri tilbake til?

- Hmm, det er et vanskelig spørsmål, jeg kan ikke på stående fot peke på et sted jeg definitivt ikke hadde reist tilbake til. Men Bulgaria frister ikke veldig, må jeg innrømme.

 

- Hvilken advokat er din drømme-gjest til middag – og hva ville du servere?

- Jeg glemmer aldri da advokat Helge Hjetland hadde forelesning om saksforberedelse i sivile saker på advokatkurset. Han glødet av engasjement for jobben sin, og fikk meg til å ønske meg ut av forsikringsbransjen og inn i egendrevet privat praksis! Hjetland skulle jeg gjerne invitert på middag for å takke for inspirasjonen. Jeg ville servert sommersalat med pestopasta, god spekeskinke og fersk mozarella.

 

- Hvilke forventninger har du til Jens Johan Hjort som ny leder i Advokatforeningen?

- Jeg tror Jens Johan vil gjøre en god jobb. Han er engasjert, uredd og karismatisk, og hans erfaring som politiker tror jeg vil komme godt med.

 

- En undersøkelse viser at de med jurist-foreldre får gjennomsnittlig høyere lønn enn de som har foreldre med andre yrker. Er det et problem?

- Det er nå en gang slik at de som velger å gå i foreldrenes fotspor ofte får en lettere inngang til yrkeslivet. Slik har det vært til alle tider, og jeg synes ikke dette er noe stort problem. Jeg må da også nevne at ingen av mine foreldre er jurister.

 

Advokat-sommer

I spørsmål og svar-spalten Advokat-sommer stiller vi kjente advokater viktige og mindre viktige spørsmål. I dag er turen kommet til Marianne Bech som driver egen praksis i Tromsø og er leder av Advokatforeningen Troms krets.

Powered by Labrador CMS