Advokat-sommer

Yngre Advokater Oslo Krets-leder Magnus Brekke Svanberg mener det er på tide å vedta advokatloven. Foto: Privat

Ville servert Trump
«en mur av nachos»

Furuholmen Dietrichson-advokat og leder i Yngre Advokater Oslo Krets, Magnus Brekke Svanberg, forteller om hvordan Lime-saken har forandret hans syn på store rettsaker, og om hvorfor han mener det er på høy tid at man blåser støvet av den nye advokatloven.

Publisert Sist oppdatert

Hils på:

Navn: Magnus Brekke Svanberg

Alder: 30 år

Bosted: Oslo

Opprinnelsessted: Haugesund

Sivil status : Kjæreste

Bare to år etter å ha fullført en Master i rettsvitenskap var Magnus Brekke Svanberg advokat i Advokatfirmaet Furuholmen Dietrichson, og knapt ett år senere leder av Yngre Advokater Oslo Krets. Han har spesialisert seg på straffesaker.

Hva er det mest spennende du har jobbet med denne våren?

- Jeg har jobbet med mange forskjellige straffesaker. De sakene som skiller seg litt ut har knyttet seg til ulovlig politiprovokasjon, uaktsomhetsnormen ved bildrap og medvirkeransvaret ved grove voldshandlinger. Jeg har også jobbet med flere berikende prosjekter og arrangementer for Advokatforeningens medlemmer gjennom vervet i Yngre Advokater.

Foto: Privat

Hvis du skal trekke frem en sak fra din advokatpraksis som har hatt stor betydning for din karriere, hvilken sak er det, og hva lærte du av den?

- Lime-saken har hatt stor betydning ved at jeg satt nesten ett år som medforsvarer i Oslo tingrett. I løpet av den perioden gikk jeg også fra å være advokatfullmektig til å bli advokat. Nå er det snart klart for ankeforhandlinger i Borgarting lagmannsrett, og det er foreløpig satt av ni måneder til dette. Lærdommen har vært at det er svært problematisk og kostnadskrevende å ta så store og komplekse saker til retten.

Har din karriere hatt et vendepunkt? Hvis ja, hva var det, og hvor førte det deg?

- Jeg har ikke hatt noe stort vendepunkt foreløpig.

Hva er det viktigste å være flink til for å lykkes på ditt fagfelt?

- For å lykkes med strafferett er det viktig å være medmenneskelig, utøve et aktivt forsvar, samt å gi gode og tydelige råd som ivaretar klientens interesser på en best mulig måte.

Hvem er ditt faglige forbilde og hvorfor?

- Innen strafferetten er det Magnus Matningsdal. Han fikk meg til å forstå dette rettsområdet gjennom sine forelesninger på Universitetet i Bergen og han forsterket min interesse for faget.

Hvilken lov bør endres raskest mulig og hvorfor?

- Advokatloven bør hentes opp av skuffen og bli vedtatt. Loven vil stille grunnleggende krav til advokater og trekke opp viktige retningslinjer på området.

Hvilken sak i nyhetsbildet hittil i år har engasjert deg mest?

- Det er flere saker som har engasjert meg, men Sivilombudsmannens kritikk og særskilte melding om isolasjon i norske fengsler skiller seg ut. Det er på høy tid at politikerne tar tak i dette og behandler det i Stortinget.

Hva er en perfekt sommerdag for deg?

Den lille raske

Antall timer på jobb i uken: 50-60

Antall saker i retten siste år: 25

Antall champagneglass i måneden: 0-4

Hvor ofte trener du? 4-5 ganger i uken

Favoritt-bok: Shantaram av Gregory David Roberts

Favoritt TV-serie: Friends

Favoritt sommerlåt: 13 humler, Vamp

Favoritt advokat-kjendis: Morten Furuholmen

- Sol, varme, aktiviteter, god mat og drikke fra morgen til kveld sammen med mine nærmeste.

Hvor går sommerferien i år?

- Jeg skal først en uke til Haugesund for å treffe familie og venner. Deretter går turen til Nord-Italia hvor vi har leid bil og skal kjøre litt rundt. Siste del av ferien blir tilbrakt på Østlandet hvor det forhåpentligvis blir flere sommerlige utflukter.

Hva er ditt favorittsted i Norge om sommeren, og hvorfor?

- Familiens landsted i Skjoldastraumen i Tysvær. Flott natur, kort vei til sjøen og enkelt å finne roen.

Hva får deg til å havne i feriemodus?

- Når lyset på kontoret er slukket, kofferten er pakket og turen enten går til Vestlandet eller utenlands.

Hvem er din drømmegjest ved middagsbordet og hva vil du servere?

- I disse dager må det bli Donald Trump. Jeg ville servert meksikansk taco med en mur av nachos, og hørt om han er like sprø som han fremstår.

LES NYE SOMMER-INTERVJUER HER!

Powered by Labrador CMS