Elden-advokat Nora Hallén startet ferien i Frankrike og Italia, men ser vel så mye frem til planløse dager i Oslo. Foto: Privat

- Kan være krevende, både praktisk og mentalt

Nora Hallén forsøker å legge jobb til side i ferien, men erkjenner at det kan være utfordrende.

- Hva er dine morgenvaner om sommeren?

- Det avhenger mye av hvor jeg er, men å sove litt lenger enn jeg pleier er nok det som går igjen mest!

 

- Hvilken sak har engasjert deg mest på jobben denne våren?

- Denne våren har jeg hatt flere bvsaker som har engasjert meg, men det er nok heller regelen enn unntaket! Dessverre opplever jeg altfor ofte et barnevern som er lite lyttende og villige til å revurdere egne vurderinger.

 

- Advokatstanden har opplevd flere uheldige saker de siste ukene. Hvor skadelige er disse sakene for bransjens omdømme?

- Det er selvfølgelig vanskelig å måle, men jeg tenker at de fleste egentlig forstår at det vil kunne oppstå situasjoner som ikke skal ramme en hel stand. Vi må ta det på alvor og forsøke å håndtere det på best mulig måte.

 

- Hva gjør du for å gå fra jobb- til feriemodus, og hvor tilbringer du årets ferie?

- Jeg forsøker å legge jobb til side, både praktisk og mentalt, selv om det kan være krevende hvis man egentlig skulle fått gjort enda litt mer før ferien setter inn. Jeg startet ferien med noen dager i Nice og så én uke i Arezzo i Toscana. Resten av ferien skal tilbringes litt mer planløst i Oslo og omegn, som jeg gleder meg vel så mye til!

 

- Hvor ofte sjekker du mail og sosiale medier i ferien?

- E-post blir sjekket hver dag, med varierende hyppighet. Sosiale medier er jeg uvanlig lite aktiv på, så det er minimalt, ferie som hverdag.

 

- Hvordan holder du formen ved like?

- Den formen som forutsettes å være på topp ved feriestart? Okay, jeg forsøker å jogge og liker å svømme/bade, men blir det for varmt utgår det første, så da står jeg igjen med noen lengder i basseng, hav eller vann. Nå som jeg vender tilbake til lokale forhold blir det nok også litt sykling i marka.

 

- Hvilken hobby dyrker du i ferien?

- Dessverre lite halsbrekkende og interessante hobbys, men da trekker jeg igjen frem bading, som jeg ikke får gjort mye av ellers i året.

 

- Hvilket sted reiser du aldri tilbake til?

- Jeg drar neppe tilbake til Zakynthos, uten forkleinelse for øya per se, men jeg var der med en stor gjeng da jeg gikk på jusen, og med forbehold om at vi utforsket flere irske barer enn greske severdigheter, så holdt en ukes tid der.

 

- Hvilken advokat er din drømme-gjest til middag – og hva ville du servere?

- Da velger en advokat jeg gikk på jusen med men som jeg ser altfor sjelden. Roar Berge, som jobber i Førde/Stryn, flink advokat og en veldig hyggelig gjest!  Med tanke på at jeg at fant ut at jeg ikke hadde fjel da det skulle ordnes til bursdagsfest før ferien, så skal jeg ikke overdrive her. Jeg kan bestille sushi, men med smuldrepai til dessert, det håndterer jeg.

 

- Hvilke forventninger har du til Jens Johan Hjort som ny leder i Advokatforeningen?

- Jens Johan Hjort liker også å bade har jeg tidligere sett i avisen, det lover godt! Hjort har vist at han har sine meningers mot som jeg synes han har formidlet på en god måte, og har tro på at han vil fortsette med det for foreningen. Det blir spesielt spennende å se hvordan oppfølgingen av advokatloven blir fremover, og da tenker jeg Hjorts politiske erfaring vil være en styrke.

 

- En undersøkelse viser at de advokatene med jurist-foreldre får gjennomsnittlig høyere lønn enn de som har foreldre med andre yrker. Er det et problem?

- Det er i hvert fall ikke gitt at det skal være slik, og jeg ble litt overrasket over at tendensen øker utover i karrieren. Oppfordringen må vel være at arbeidsgivere forsøker å ikke forfordele de som ikke har slike kontakter.

Advokat-sommer

I spørsmål og svar-spalten Advokat-sommer stiller vi kjente advokater viktige og mindre viktige spørsmål. I dag er turen kommet til Elden-advokat Nora Hallén.

Powered by Labrador CMS