- Mennesket er ikke skapt for stillesitting

Glittertind-partner Nils Henrik Petterson prioriterer variert trening om sommeren.

– Hvilken sak har engasjert deg mest på jobben denne våren?

Det er nok Bergshaven-saken. Slutten på en lang føljetong av rettsaker med et godt resultat.

– Hva er dine morgenvaner om sommeren?

– Det varierer vel litt etter hvor jeg er, men en drømmedag på hytta på  starter slik: Stå opp ganske tidlig, sette på kaffen, rusle ned og ta morgenbad, hente avisene og lese avisene med kaffe på terrassen. Bedre kan man ikke få det.

– Hva synes du om Regjeringens innsats på det justispolitiske feltet?

– Jeg synes ikke det har vært noen særlig innsats. Mye som burde vært gjort har ikke blitt gjort, og en del som er gjort burde ikke vært gjort.

– I hvilken grad vil robotisering prege ditt advokatkontor fremover?

– Det er åpenbart en del advokatoppgaver som kan automatiseres, men jeg tror det vil ta lang tid før tvisteløsning kan automatiseres slik at vår hverdag blir veldig endret. Innen andre deler av justissektoren tror jeg vi vil - og bør- se automatiserte prosesser i mye større grad.

– Klientnapping. Bare et rykte eller et utbredt problem?

I alle fall ikke et stort problem.

– Hvis du var justisminister for en dag – hva er det første du ville gjort?

– Omgjort «nær-politireformen» (utrolig hvordan man bruker språket retorisk- det burde jo hett «fjern-politireformen») . Politiet skal være der folk bor og arbeider. Større enheter gir større avstand, det er ikke det vi trenger. Det er sikkert riktig det er behov for større spesialisering på mange saksområder, men det kunne vært håndtert innen rammene vi hadde. Lokale lensmenn og politi som kjenner distriktet er det vi trenger.

– Hva gjør du for å gå fra jobb- til feriemodus, og hvor tilbringes årets ferie?

– Feriemodus kommer av seg selv, etter hvert. Den første uken i England – English countryside.  Deretter to uker på hytta på Hurum. Fantastisk ferie med utmerket sommervær.

– Hvor ofte sjekker du mail og sosiale medier om sommeren?

– Sosiale medier: Aldri. Jeg tror riktignok jeg har en Facebook-profil og en Linkedin-konto, men jeg har aldri kommet i gang. Til alle som er skuffet over at jeg ikke vil være venn med dem: Jeg har heller ingen andre venner.

– Hvordan holder du formen ved like?

Mennesket ble ikke skapt for å sitte stille. Jeg spiller fotball eller badminton med barna, løper en tur, sykler litt, padler kajakk, står på seilbrett eller går på rulleski. Med andre ord mye forskjellig, men ikke alltid så mye av hver aktivitet.

– Hvilken hobby dyrker du i ferien?

– Ingen.

– Hvilket sted reiser du aldri tilbake til?

 Jeg kan ikke huske noen steder jeg har vært som jeg absolutt ikke vil tilbake til. Derimot er det veldig mange steder jeg har vært som jeg godt kunne tenke meg å reise til på nytt.

 – Hvilken advokat er din drømme-middagsgjest – og hva ville stått på bordet?

– Jeg har – naturlig nok – veldig mange gode venner og kolleger som jeg gjerne spiser middag sammen med, men jeg tror drømmemiddagen må bli med min kone. Om sommeren blir det sjelden galt å gjøre det enkelt: Ferske reker og en utmerket flaske hvitvin.

Advokat-sommer

I spørsmål og svar-spalten Advokat-sommer spør vi kjente advokater viktige og noen mindre viktige spørsmål.

I dag er turen kommet til Glittertinds partner Nils Henrik Petterson.

Han var i mange år partner i Schjødt før han startet i nyoppstartede Glittertind i 2016.

Petterson har flere år blitt topprangert som nummer 1 i kategorien «Entreprise» i Finansavisens advokatundersøkelse, og har også vært inne på topp 10 i kategoriene petroleumsrett, fast eiendom og sivilrettslig prosedyre.

Powered by Labrador CMS