Advokat-sommer

Jenny Sveen Hovda og sønnen Jonas med storfangst! Foto: Privat

- På tide advokater fokuserer mer på verdien av hva de leverer enn antall timer de jobber

Partner Jenny Sveen Hovda (33) i Bull & Co er sulten på nye opplevelser også på ferie. I dagens sommerintervju forteller hun om 'Ad Tech', hennes mange kvinnelige rollemodeller, og hvorfor kildesortering i Oslo ikke kommer til å redde Repparfjorden.

Publisert Sist oppdatert

Hils på:

Navn: Jenny Sveen Hovda,

Alder: 33

Bosted: Oslo

Opprinnelsessted: Sveio i Sunnhordland

Sivil status: Gift med Allan. Sammen har de sønnen Jonas på 4 år

Jenny Sveen Hovda ble partner i Bull & Co allerede da hun var 32 år, og leder advokatfirmaets arbeid i immaterialrett og teknologi. Hun ble nevnt i Finansavisens advokatundersøkelse som en å se opp for i 2019.

Hva er det mest spennende du har jobbet med denne våren?

- Denne våren har det skjedd mye spennende i krysningsfeltet mellom markedsføring og teknologi, såkalt Ad Tech. Det er veldig morsomt å arbeide med klienter for å se på uutnyttede muligheter innenfor regelverket i stedet for kun å arbeide med tvister.

Hvis du skal trekke frem en sak fra din advokatpraksis som har hatt stor betydning for din karriere, hvilken sak er det, og hva lærte du av den?

Jenny og familien tilbringer mye kvalitetstid i Lofoten. Foto: Privat

- Jeg har arbeidet med noen immaterialrettssaker som har vært banebrytende for klienten, uten at jeg av konfidensialitetshensyn kan gå nærmere inn på dem. Det viktigste jeg har lært av det er å ikke være så redd for å utfordre etablerte oppfatninger.

Hvem er ditt faglige forbilde og hvorfor?

- Jeg har alltid sett opp til min gode kollega Bente Holmvang, som i tillegg til å være en fremragende advokat er et forbilde i hvordan man får det beste ut av medarbeidere.

Hvilken lov bør endres raskest mulig og hvorfor?

- Jeg kommer ikke på noen lov innen mitt fagområde som det haster å endre. Derimot ser jeg at etablerte rettigheter som ytringsfrihet er under press, noe vi ikke minst så under saken med oppsetningen av teateret «Ways of Seeing» tidligere i år.

Hvilken sak i nyhetsbildet har hittil engasjert deg mest?

- Jeg tenkte umiddelbart på åpningen av gruven i Repparfjord, der planlagt dumping av gruveslam i fjorden vil drepe alt marint liv. Her i Oslo driver vi og kildesorterer, sykler til jobb, kutter ut engangsplast og holder på med balkongdyrking og det som er, samtidig som vi forgifter fjorder ellers i landet. Jeg er sikker på at om den gruven lå i Kragerøfjorden og ikke «langt oppi Finnmark» hadde det aldri blitt noe av.

Hva er en perfekt sommerdag for deg?

- Solskinn og lukten av saltvann.

Hvor går sommerferien i år?

- Vi skal være noen uker i skjærgården utenfor Sandefjord, på seiltur og deretter til Lofoten.

Hva får deg til å havne i feriemodus?

- Nykokt krabbe jeg har fisket selv.

Hva er ditt favorittsted i Norge om sommeren, og hvorfor?

- Det er så mange fine steder å dra til i Norge om sommeren, men Lofoten og Hardanger er klare favoritter. Familien er av den rastløse typen, så vi drar helst til steder som byr på aktiviteter og opplevelser.

Hvem er din drømmegjest ved middagsbordet, og hva vil du servere?

- Jeg ville gjerne invitert fredsprisvinner Malala Yousafzai til middag for å høre om hennes engasjement for velstandsutvikling gjennom utdanning. Jeg ville forsøkt meg på skrei på menyen, hvis det var sesong.

Den lille raske

Antall timer på jobb i uken?

Jeg synes vel tiden er overmoden for at advokater begynner å fokusere mer på verdien av hva de leverer for klientene enn antall timer de jobber.

Antall saker i retten siste år?

1

Antall champagneglass i måneden?

0

Hvor ofte i uken trener du?

3-4. Har i tillegg byttet ut kontorstolen med en gåmølle, slik at jeg går mens jeg arbeider. Den er helt fantastisk og noe flere kontorslitere burde få seg!

Hvilken bok vil du anbefale?

Youval Noah Harari: Homo Deus: A History of Tomorrow

Hvilken TV serie vil du anbefale?

Ingenting er som noen episoder Parterapi med Kevin Vågenes! For litt ekstra selvinnsikt kan man også ta NRKs test «Hvem er du i parterapi» - utrolig morsomt.

Favoritt sommerlåt?

Sun Is Shining, Bob Marley & The Wailers – gjerne Club Mix versjonen

Favoritt advokat-kjendis?

Amal Clooney må jo være nåtidens store advokat-kjendis. Ikke bare fordi har hun kapret George, men fordi hun bruker sine evner og innflytelse til å fremme viktige menneskerettighetssaker både i og utenfor rettssystemet. Jeg synes hun er imponerende.

Powered by Labrador CMS