Foto: iStock/Bildfokus
Foto: iStock/Bildfokus

Advokat skutt i Stockholm

Fredag morgen fikk politiet nødanrop om at en kjent svensk advokat har blitt skutt i brystet på Kungsholmen i Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

Advokaten var ved full bevissthet og kunne gi opplysninger til politiet da de ankom stedet, skriver Expressen.

Ifølge svensk politi ble advokaten skutt i en trappeoppgang, hvor det nå har blitt funnet flere tomme hylser.

Et vitne forteller til Expressen at det virket som at advokaten hadde vært i et basketak før han fikk flere skudd rettet mot seg, hvorav minst et i brystet. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

- Han er en veldig god og fremtredende forsvarsadvokat. Vi sender våre tanker til ham og hans familie, sier advokatforeningens generalsekretær Mia Edwall Insulander ifølge Aftonbladet.

Anses som drapsforsøk

Advokaten skal ha vært på vei til jobb da han ble skutt, og en eller flere gjerningspersoner skal ha flyktet fra stedet til fots, skriver Aftonbladet.

Svensk politi er enn så lenge tilbakeholden med opplysninger, men bekrefter at de har satt inn store styrker for å finne aktuelle gjerningspersoner, at de er i gang med tekniske undersøkelser, og at hendelsen klassifiseres som drapsforsøk.

Politiet tror heller ikke at mannen ble skutt som følge av sitt virke som advokat, men utelukker det ikke. Ifølge svenske medier har politiet pågrepet en kvinne og avhører henne nå i forbindelse med skytingen.

Skrek om hjelp

Til Aftonbladet forteller en nabo om høye smell og skrik fra trappeoppgangen.

– Jeg lå på soverommet før jeg hørte et smell og noen som «skrek hjelp meg, hjelp meg, jeg har blitt skutt». Da jeg gikk ut i trappeoppgangen så jeg en veske som lå der, og masse blod, sier naboen.

Like etter skal advokaten ha klart å kare seg fra trappeoppgangen og ut på gaten like ved. Her ble han funnet av en forbiløpende jogger som ringte nødetatene.