Mange advokater og jurister har hevet seg på podkast-bølgen.
Mange advokater og jurister har hevet seg på podkast-bølgen.

Advokat-podkastene du kan lytte til i sommer

Vi har samlet podcaster fra advokatfirmaer og jurister. Sjekk vår store oversikt!

Publisert Sist oppdatert

Flere advokatfirmaer og jurister har laget egne podkaster hvor de utforsker fag og rettslige problemstillinger. Trykk på lenken, plugg i proppene og la andre fylle hodet mens du slapper av.

Null bull§hit med Bull
«Det er ikke til å stikke under stol at advokatbransjen har opplevd en stor kompetanseflukt fra kvinner. Med podkasten Null Bull§hit ønsker vi å bidra til at bransjen endres, slik at flere kvinner blir over tid. Vi skal være ærlige, knuse noen myter, men også gi konkrete råd, verktøy og tips for å ta grep om både egen karriereutvikling og firmautvikling», skriver firmaet på sine nettsider.

Lytt til podkasten her

Forberedt - Jusprat med SANDS
Podkasten sikter seg inn mot studenter, hvor man kan få tips og råd for bedre å forstå jussen av advokater og partnere i SANDS.

Lytt til podkasten her

SANDS produserer også Arbeidslivspodden hvor sentrale arbeidsrettslige problemstillinger håndteres på en enkel, engasjerende og forståelig måte.

Lytt til podkasten her

Entreprisepodden med Grette
Entrepriseavdelingen i Grette har sluppet en rekke episoder om samarbeid i bygg- og anleggsbransjen.

- Vår bransje er ofte preget av mye tvist, krangling og tunge rettssaker. Vi ønsket å komme med noe som gjør at bransjen i samarbeid kan se positivt på framtiden. Samarbeide for å komme frem til løsninger for å skape en lønnsom og levedyktig bransje, sa programleder Madeleine Bråthen Bjaaland til Advokatbladet da podkasten ble lansert.

Dessverre har det ikke kommet nye episoder siden mai 2021, men de som ble laget frem til da finner du her

Advokatene forklarer med Wiersholm
Wiersholms advokater utforsker nyheter, trender og endringer innen juss og næringsliv gjennom episoder på maks 15 minutter.

Lytt til podkasten her

Forhandlingsakademiet med advokat Eivind Arntsen
Her kan du lytte deg til å bli en tryggere, mer effektiv og bedre forhandler. Podkasten passer for alle som ønsker å benytte seg av forhandlingsteknikker som konfliktløsning eller ved avtaleinngåelse.

Lytt til podkasten her

Eivind Arntsen produserer også podkasten Juridisk ABC, hvor lytterne kan lære om praktiske temaer innen arbeidsrett, familierett, eiendom og forretningsjuss. Ingen juridiske forkunnskaper er nødvendig.

Lytt til podkasten her

Råd om rett med Ræder
En ukentlig podkast som deler tips og råd om arbeidsrett.

Lytt til podkasten her

Arbeids(retts)lunsj med Simonsen Vogt Wiig
Podkasten utforsker både aktuelle tema for mange arbeidsgiver, samt deler praktiske råd som ledere kan ta med seg videre.

Lytt til podkasten her

Advokat Hjelseth om business og arbeidsliv
Advokat Tore Hjelseth vil tilgjengeliggjøre forretningsjussen gjennom månedlige episoder med ulike temaer fra næringslivet.

Lytt til podkasten her

Lovlytt med Brækhus
Brækus' advokater utforsker juridiske tema som er relevante for næringslivet, men også for privatpersoner som er interessert i juss.

Lytt til podkasten her

Inkludert med Advokatforeningens mangfoldsutvalg
Podkasten blir bedre kjent med advokater som har tatt utradisjonelle valg og brukt sin mangfoldige bakgrunn til å slå gjennom i advokatbransjen.

Lytt til podkasten her

Tendencast med Tenden advokatfirma
I denne podkasten diskuteres tema og problemstillinger innen familie- og arverett.

Lytt til podkasten her

Energisk med Hjort
Her handler det om klima og miljø når Hjort-advokatene inviterer eksperter fra energi- og fornybarnæringen for å diskutere juridiske problemstillinger i det grønne skiftet.

Lytt til podkasten her

Tilsvar med Thallaug
Denne podkasten er hovedsakelig rettet mot studenter, men kan også være relevant for andre som gjerne vil lære seg litt mer om juss. Episodene produseres av to jusstudenter i samarbeid med advokatfirmaet Thallaug.

Lytt til podkasten her

Rein Wikborg med Wikborg Rein
Dette er ikke en podkast, men en videoserie med korte leksjoner om energi og bærekraft. Målet er at lytterne skal få en bedre forståelse av det grønne skiftet.

Se serien her

Takk og lov med Anine Kierulf
I denne podkasten inviterer førsteamanuensis ved UiO og spesialrådgiver ved Norges institusjon for menneskerettigheter, Anine Kierulf, ulike gjester til å snakke om aktuelle juridiske problemstillinger.

Lytt til podkast her

Rett & slett med Katrine Holter
En podkast om det som er rett og det som er slett i den norske rettsstaten, ført til mikrofonen av strafferettsforsker ved politihøgskolen, Katrine Holter.

Lytt til podkasten her

Dommerpodden
En podkast som tar for seg domstolenes virke, samt diskuterer ulike juridiske problemstillinger med inviterte gjester.

Lytt til podkasten her

Lagapodden
Jussprofessor Jørn Øyrehagen Sunde tar utgangspunkt i Landslova av 1274 og prøver å gi et bilde av Norge og Europa i høymiddelalderen. Ukentlig podkast med nye gjester hver uke.

Lytt til podkasten her

Powered by Labrador CMS