Juleepler til familiens hester er det nærmeste BAHR-partner Stig Bech og familien kommer en nødvendig juletradisjon. Foto: Privat

Vil at Grunnloven skal oppdateres for å gjøre Norge til et ordentlig demokrati

Eiendomsadvokat Stig Bech mener kongehuset er en pussig anakronisme. - Det er trist at vi ikke gjennomfører den endelige overgangen til demokrati og oppdaterer Grunnloven, sier han.

– Hvilken sak krevde mest av deg i året som gikk?

– Den mest krevende aktiviteten i 2018 har vært vervet som styreleder i Boligbygg, der vi har gjennomført en serie endringer og omfattende granskning fra både Kommunerevisjonen og Deloitte. Jeg er stolt av den jobben staben i Boligbygg har gjort gjennom en vanskelig periode.

– Har ditt advokatkontor tatt i bruk noen legal tech-løsninger i løpet av året?

– BAHR tar i bruk nye teknologi løpende, vi har til og med etablert et eget heleiet datterselskap – BAHR Leap AS – som jobber med utvikling av teknologi innenfor jussens arbeidsområde.

– Hva gleder du deg til å jobbe med i 2019?

– 2019 vil i sin helhet være viet Solon, der vi skal bredde virksomheten både geografisk og innholdsmessig. Det er akkurat gjort offentligkjent at vi har kjøpt flere eiendommer med sikte på både næring- og boligutvikling. Solon har en etablert rolle som høykvalitets boligutvikler, den skal vi videreforedle og bygge på.

– Hvilken lov bør endres fortest mulig?

– Grunnloven! Det er trist at vi ikke gjennomfører den endelige overgangen til demokrati. Å holde seg med et kongehus er en pussig anakronisme.

– Timeprismodellen i advokatbransjen: Kommet for å bli eller moden for endring?

– Den er løpende under diskusjon. Timer kan være en god måte å vurdere størrelsen på advokatsalærer, men hos BAHR gir vi eksempelvis stadig oftere pristilbud på fastprisgrunnlag.

– Pr. dags dato er 24 av 264, altså ni prosent, av partnerne i landets fem største advokatfirmaer kvinner. Hvor mange tror du det er om ett år? 

– Det er mer interessant å se hvor man er om 25 år. Da tror jeg flertallet er kvinner, fordi kvinner er flinkere – ikke minst til å tolke de mer subtile elementene i juridisk samhandling. Klientene har skjønt dette og ønsker flere kvinner. Klientene har som kjent gjerne rett. Hvor lang tid det tar å komme dit er bare et praktisk spørsmål.

– Hvem er ditt faglige forbilde?

– Oj, det er vrient å velge en – jeg henter inspirasjon fra et tredvetalls partnere i BAHR. Det er en fin gjeng! Ellers har jeg alltid hatt tidligere advokat og partner i Wikborg og Rein, Lars Christensen, med meg i tanken rundt advokatgjerningen.

– Hva var det beste som skjedde på ditt fagfelt i 2018?

– Det må være at Bygg21 leverte en serie gode anbefalinger til eiendomsbransjen og offentlige aktører. Om alle mottakerne tar disse rådene til seg, så tar bransjen et kjempesteg fremover på rekordtid.

– Hva er ditt nyttårsforsett i jobbsammenheng?

– Å jobbe alt hva remmer og tøy kan holde, i og for Solon!

– Hva er din viktigste juletradisjon?

– Aner ikke. Mulig det er juleepler til hestene på julaften?

– Hvilket julebord var årets høydepunkt?

– Helt klart BAHRs julebord på Continental, med BAHR-bandets bidrag som hovedattraksjon.

– Hva er din favoritt-julefilm- /serie?

– «The Holiday» – hensyntatt mental status er jeg underlagt forbud mot annet enn romantiske komedier!

[su_box title="Advokat-jul" box_color="#e14030" title_color="#fffdfd"] I spørsmål og svar-spalten Advokat-jul stiller Advokatbladet profilerte advokater både faglige, og noen uhøytidelige julespørsmål.

Advokat-jul-intervjuer:

19. desember: Christian Hals

20. desember: Heidi Ysen 

21. desember: Christian Fredrik Michelet

22. desember: Zulifqar Munir

23. desember: Stig Bech

24. desember: Torstein Bae

25. desember: Liv Zimmermann

27. desember: Anders Rosenberg

[/su_box]

ADVOKAT-JUL:

Navn: Stig Bech

Alder: 53

Arbeidssted: BAHR. Fra 1. januar 2019: Solon Eiendom ASA

Spesialisert i: Eiendom

Bosted: Nannestad

Sivil status: Gift, 3 barn

Powered by Labrador CMS