For Thommessen-partner Christian Hals går årets juleferie til fjells Foto: Privat

Thommessen-partner Christian Hals (32): - Vi bør kunne doble vår andel kvinnelige partnere

Christian Hals tror Thommessen kommer til å øke kvinneandelen i partnerskapet betydelig i løpet av de nærmeste årene. Selv har han gått hele veien i samme firma, og er i dag en av forretningsadvokat-bransjens aller yngste partnere.

Siden 2009 har Christian Hals rykket opp hele veien fra stillingen som advokatfullmektig, via jobb som fast advokat, til å bli senioradvokat, og fra januar 2018 partner i Thommessen. Det gjør 32-åringen til en av de yngste partnerne i de største advokatfirmaene.

Hals leder Thommessens markedsgruppe mot olje- og gassbransjen, og har bred erfaring med M&A og kapitalmarkedstransaksjoner innen olje- og gassbransjen, og er først ute i Advokatbladets julespalte.

– Hvilken sak krevde mest av deg i året som gikk?

– Etableringen av Thommessens Stavanger-kontor, og en større M&A transaksjon hvor vi fulgte klienten utenfor landegrensene.

– Har ditt advokat-kontor tatt i bruk noen legal tech-løsninger i løpet av året?

– Vi har videreutviklet vår plattform for samhandling og samarbeid, ThommessenFlow. Vi opplever at det er betydelige tidsbesparelser og forbedret kommunikasjon i prosjekter der plattformen brukes som prosjektstyringsverktøy. Vi utvikler også egne løsninger for tvistesaker, dawn raid og transaksjoner. Dokumentautomatisering av større avtaleverk og dokumenter er også på agendaen, og vi tester videre hvordan vi kan ta i bruk kunstig intelligens-teknologi, spesielt i due diligence-prosesser.

– Hva gleder du deg til å jobbe med i 2019?

– Alle de dyktige og hyggelige kollegene i Thommessen.

– Hvilken lov bør endres fortest mulig?

– Det hadde ikke gjort noe om man fikk en endring i lov om helligdager og helligdagsfred slik at man fikk søndagsåpne butikker.

– Timeprismodellen i advokatbransjen: Kommet for å bli eller moden for endring?

– Erfaringen er at de fleste klientene våre fremdeles ønsker timepris i oppdrag, men vi tilbyr også alternative prisingsmodeller, for eksempel fastpris. En utfordring med alternative prisingsmodeller er at man ofte ikke har et helt klart bilde av oppdragets omfang innledningsvis i prosjektet. Da kan det fort bli utfordrende å bli enige om en pris. Men jeg tror nok at vi går mer og mer i retning av alternative prisingsmodeller i årene som kommer.

– Pr. dags dato er 24 av 264 (Cirka 9 prosent) av partnerne i landets fem største advokatfirmaer kvinner.

Hvor mange tror du det er om ett år? 

– Det er ingen tvil om at dette tallet burde vært høyere. Både hos oss og hos våre konkurrenter. Vi har mange dyktige kvinnelige advokater i Thommessen, så jeg har tro på at vi kan doble vår andel kvinnelige partnere i årene som kommer. Men hvor stor andel kvinnelige partnere det er i landets fem største advokatfirmaer om ett år tør jeg ikke å gjette på.

(Red. anm: Thommessen har pr dags dato 5 kvinnelige partnere, og 50 mannlige partnere.

– Hvem er ditt faglige forbilde?

Jeg har vokst opp i Thommessen, og det å få jobbe med og lære av noen av de fremste innenfor sine felt har vært den beste skolen for meg. Så jeg må si partnerne i Thommessen jeg gjennom årene har jobbet med, eksempelvis Baard Bale, Anders Arnkværn, Hasse Arnesen, Ervin Auren og Rune Solberg.

– Hva var det beste som skjedde på ditt fagfelt i 2018?

– Det må være at Greenpeace og Natur og Ungdom tapte søksmålet rundt gyldigheten av tildeling av oljelisenser i Barentshavet i første instans. Hadde de vunnet frem med en rettskraftig dom ville det ikke bare kunne fått betydning for oljelisensene søksmålet dreide seg om, men også fremtidig oljeutvinning i Barentshavet samt andre beslutninger som kan medføre klimautslipp. De vinner nok ikke frem i ankesaken heller, men det knytter seg uansett alltid en viss spenning til rettsprosesser. Vi får krysse fingrene.

– Hva er ditt nyttårsforsett i jobbsammenheng?

 Å bli bedre på å planlegge tiden i en hektisk hverdag.

– Hva er din viktigste juletradisjon?

– Julefeiring på fjellet med hele familien, og skitur på julaften, før julemiddagen inntas.

– Hvilket julebord var årets høydepunkt?

Julebordet med den gamle guttegjengen er alltid et høydepunkt.

– Hva er din favoritt-julefilm- /serie?

– «Alene Hjemme»-filmene, men det er lenge siden jeg har sett de nå. Kanskje dette blir året!

[su_box title="Advokat-jul" box_color="#e14030" title_color="#fffdfd"] I spørsmål og svar-spalten Advokat-jul stiller Advokatbladet profilerte advokater både faglige, og noen uhøytidelige julespørsmål.

Advokat-jul-intervjuer:

19. desember: Christian Hals

20. desember: Heidi Ysen 

21. desember: Christian Fredrik Michelet

22. desember: Zulifqar Munir

23. desember: Stig Bech

24. desember: Torstein Bae

25. desember: Liv Zimmermann

27. desember: Anders Rosenberg

[/su_box]

Thommessen-partner Christian Hals arbeider til daglig blant annet med M&A og olje- og gassrelaterte transaksjoner. Foto: Thommessen

Christian Hals

Alder: 32

Arbeidssted: Thommessen

Spesialisering: M&A og kapitalmarkedstransaksjoner innen olje- og gassbransjen

Bosted: Oslo

Sivil status: Gift, to barn (4 år og 2 år)

Powered by Labrador CMS