– Har vært helt naturlig å kombinere partnerstilling med familie

MOT TOPPEN: Partner Birgitte Mørked fra Mageli, advokat Cathrine Aulie fra Hjort, advokat Cecilie Aas fra PWC, partner i Wiersholm, Kristine Hasle Øverby, og partner Silje Aga Rogan i Lund & Co kan glede seg over nominasjon til Talentprisen.

Kristine Hasle Øverby har gått fra fullmektig til partner i Wiersholm. Nå gleder hun seg over firmaets nominasjon til Talentprisen 2018.

Firmaene som er nominert til Advokatforeningens talentpris var denne uken samlet til foto-shoot med Advokatbladet i Bjørvika i Oslo. Den prestisjefulle prisen deles i år ut under Advokatfesten som avholdes 31. mai på taket av Steen og Strøm.

De nominerte firmaene er:

  •      Hjort
  •      Lund & Co
  •      Mageli
  •      PWC
  •      Wiersholm

Årets talentpris, går ifølge prosjektleder Caroline Akthar til det firmaet som på best måte har klart å gå fra ord til handling. 

– Juryen har lagt særlig vekt på de firmaene som lykkes med å holde på kvinnene, gjennom ulike stadier i livet, og helt opp til senior- og partnernivå, påpekte Akthar til Advokatbladet.

Tre under 40

Wiersholm-partner Kristine Hasle Øverby er en av relativt få kvinnelige partnere under 40 år i et av de største advokatfirmaene i landet. Også hun gleder seg over firmaets nominasjon.

– Vi har hatt en veldig god utvikling, og har nå tre tre kvinnelige partnere under 40 år. I tillegg har vi en god pipeline med senioradvokater og faste advokater med en betydelig bedre kvinneandel enn det vi hadde bare for kort tid siden, påpeker Øverby, som har gått hele veien i firmaet med hovedkontor på Aker Brygge i Oslo.

– Jeg startet i Wiersholm i 2005 og vært der hele tiden. Det har vært et bra sted å være, og jeg har hatt barn i ti av de årene jeg har vært i Wiersholm. For meg har det vært helt naturlig å kombinere en advokatkarriere med familie. Også er det en utrolig morsom jobb, med mange hyggelige kolleger!

Se videointervju med Mageli-partner Birgitte Mørkved og Wiersholm-partner Kristine Hasle Øverby i vinduet under!

Les også: Juryen vil ha konkrete resultater

– En ære

For Mageli er det andre gangen på fire år firmaet er nominert. Advokatfirmaet, med hovedkontor på Hamar, stakk av med seieren i 2015

– Vi synes det er veldig artig. Det er en ære å bli nominert, spesielt med det fokuset prisen har i år på kvinneandel, og hvordan få frem kvinnelige talenter i advokatbransjen, sier Birgitte Mørkved.

Blant selskapets femten partnere, er fem kvinner og ti menn, inkludert en kvinnelig daglig leder i partner Trude Holmen.

– Vi er kanskje ikke det firmaet som har jobbet mest strategisk med dette, ettersom det ligger såpass inne i selskapsstrukturen som det det gjør, men vi har vedtatt i våre vedtekter at det skal være rom for å være advokat her og samtidig ha familie, og da er klart at det gjør det enklere å få frem kvinner i lederstillinger, påpeker hun.