22.juli-aktor og profilerte jurister vil bli barneombud

Inga Bejer EnghTidligere statsadvokat, nå tingrettsdommer Inga Bejer Engh vil bli barneombud. Her fra Forsvarerseminaret i 2016, der hun innledet om forsvarerrollen sett fra dommerbordet.

Tingrettsdommerne Inga Bejer Engh (47) og Rikke Lassen (52), Elden-partner Cecilia Dinardi (41) og Oslo-byråd Øystein Søreide (49) er blant dem som har søkt stillingen som barneombud.

Totalt 67 søkere står oppført på den offentlige søkerlisten, deriblant tingrettsdommerne Inga Bejer Engh og Rikke Lassen i Oslo tingrett, og advokat Cecilia Dinardi.

Også Dalan-partner Anne Hazeland Tingstad (48), som ifølge firmaets hjemmesider er leder av firmaets barnerettsgruppe, har søkt på stillingen etter nåværende barneombud Anne Lindboe.

På søkerlisten står også bydelsdirektør i bydel Grorud og høyrepolitiker, Øystein Eriksen Søreide. Han var helsebyråd i Oslo fra 2013 til 2015 – og er for øvrig gift med utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Rikke Lassen. Foto.

Tidligere advokat Rikke Lassen er en av søkere til den ledige jobben som barneombud. Hun er tingrettsdommer i Oslo tingrett, og har tidligere sittet i Advokatforeningens hovedstyre.

På den lange søkerlisten finnes også tidligere generalsekretær i Norges idrettsforbund, Inge Andersen, som fikk tre millioner i sluttpakke da han forlot idrettsforbundet i fjor, og  landets første mobbeombud, Bodil J. Houg, mobbeombud i Buskerud.

Også Birgitte Lange (51), assisterende direktør i UDI og forfatter av boken «Hva er et hjem», og administrerende direktør Heidi Arnsen Austlid (41) i IKT-Norge er blant de mange toppene som ønsker å bli barneombud. Totalt har 48 kvinner og 19 menn søkt på stillingen.

Cecilia Dinardi er profilert Elden-partner. Foto: Henrik Evertsson