Tilbyr advokat-topper som mentorer

Berit Reiss-Andersen leder et team i DLA Piper som jobber med økonomisk kriminalitet, og er leder av Nobelkomiteen. I år stiller hun også som mentor i Kvinneutvalget. Foto: Robert Eik

Advokatforeningens kvinneutvalg har fått med seg noen av landets fremste kvinnelige advokater i årets mentorordning, og starter året med et inspirasjonsforedrag med toppnavn fra politikk og næringsliv.

Berit Reiss-Andersen (DLA Piper), Kristin Veierød (Hjort), Elin Mack Løvdal (CLP), Inger-Johanne Lund (Haavind) og Marit Barth (PwC) er noen av mentorene i Kvinneutvalgets mentorordning for 2018.

For ti tusen kroner, pluss moms, kan kvinnelige advokater som vil opp og frem delta i mentorordningen. Inkludert i prisen er fire møter med mentor, to dagskurs i salgstrening, to kveldskurs i karrierebygging og såkalt life balance, en kveld med nettverksbygging, og en kveld med erfaringsutveksling i gruppe.

Fire årlige møter

«Vi ønsker å inspirere deg til videre karrierebygging. Du får fortsatt en personlig mentor – en erfaren kvinnelig partner fra advokatbransjen som du i løpet av fire møter over ett år kan diskutere ulike problemstillinger med. I tillegg bygger vi ut ordningen med kurs i presentasjonsteknikk, nettverksbygging, salgskurs og hvordan bygge karriere og holde balansen mellom arbeid og familie», skriver Kvinneutvalget på Advokatforeningens nettsider.

Tina Storsletten Nordstrøm. Foto.

Tina Storsletten Nordstrøm leder Kvinneutvalget.

Det er Tina Storsletten Nordstrøm, advokat i LO, som leder Kvinneutvalget. Øvrige medlemmer er Anne Sofie Bjørkholt (BAHR), Kristine Hasle Øverby (Wiersholm), Camilla Kristiansen Lunne (Schjødt), Ingjer Ofstad (BDO Advokater), Marit Moen Vik-Langlie (Okea) og Laila Marie Bendiksen (Lexproperty Advokatfirma).

Kvinnene som blir med i ordningen, de såkalte menteene, samles for første gang onsdag 17. januar.

Kundene krever kjønnsbalanse

Kvinneutvalget i Advokatforeningen fortsetter også i 2018 rekken av inspirasjonsforedrag. Disse er åpne for alle. «Kvinner og menn fra fullmektig- til partnernivå er velkomne til å la seg inspirere og til å diskutere hvordan bransjen skal gå fra gode intensjoner og tanker til konkret handling for å øke kvinneandelen også på toppnivå i advokatbransjen», heter det i invitasjonen.

Første inspirasjonsforedrag i år blir torsdag 18.januar klookka 17.30 i Wiersholms lokaler i Dokkveien 1 i Oslo. Innleder er EU- og EØS-minister Marit Berger Røsland, tidligere Wiersholm-advokat. «Hvordan skal vi gå fra et ønske om å øke kvinneandelen på partnernivå til at det faktisk skjer? Hva gjør vi når kunden stiller krav om kjønnsbalanserte team, og vi ikke kan levere», er titelen for kveldens debatt.

Etter Røslands innledning, blir det paneldebatt med Ingrid Vartdal fra Adviso advokatfirma, Lisa Karlsen, seniorpartner i meglerhuset Pareto, Audun Moen, juridisk direktør i DNB, Knut Brundtland, administrerende direktør i finansselskapet Sundal Collier og Camilla Kristiansen Lunne, partner i Schjødt.

Les også Advokatbladets portrettintervju med EU-minister Marit Berger Røsland!

Marit Berger Røsland. Foto

Wiersholm-advokat Jan Fougner har kalt Røsland «en stjerne i sin generasjon».