Voldelige hav

Ordet «pirat» gir populærkulturelle, historiskrettslige og nyhetsmessige assosiasjoner. Piraten har samtidig fått en fremtredende stilling i klassisk folkerett.

Forfatteren ønsker å vise hva folkerettetens pirateribegrep innebærer, hvilke fullmakter statene har i dag i forhold til pirater, og andre folkerettslige spørsmål som melder seg i tilknytning til et slikt tema.

Et spesielt fokus i boken er hvordan situasjonen i farvannene utenfor Somalia kan håndteres for å unngå videre pirateri derfra.  Boken inneholder i tillegg en oversikt over pirateriets og kaperfartens historie. Ved siden av historiske tilnærminger, gjennomgår forfatteren betydningen av Havrettskonvensjonen av 1982, krigens folkerett, menneskerettigheter, samt straffeforfølgningen.

Boken er aktuell for enhver med interesse for shipping og sjøfartshistorie, og skal være et viktig havrettslig verk for fagfolk innenfor internasjonal rett, historie og maritime fag. Boken er søkt ajourført pr. 1. april 2016, men enkelte senere avgjørelser og lovarbeid er likevel tatt med.

Magne Frostad, Cappelen Damm, 299 sider, 399 kroner.

Powered by Labrador CMS