Barnas jurist med prosjektleder Tamar Thorud i spissen mottok Jusstudentens Menneskerettighetspris 2017, og gledet seg sammen med (f.v.) statssekretær Toril Reynolds, generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen, leder av Gatejuristen Cathrine Moksness og Rasmus Asbjørnsen, partner i Haavind.

Heder og ære til Barnas jurist

- Stolte av å kunne levere tjenester av høy kvalitet til noen av samfunnets mest sårbare, sier prosjektleder Tamar Thorud.

Menneskrettighetsuka , et årlig arrangement i regi av Amnesty Internationals studentnettverk ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, ble fredag ettermiddag avsluttet med utdeling av Jusstudentenes menneskrettighetspris på Frokostkjelleren i Oslo.

Årets vinner tildeles prisen for å fremme jusstudenters engasjement for barn og unges menneskerettigheter. En strålende fornøyd prosjektleder Tamar Thorud mottok prisen sammen med leder av Gatejuristen, Cathrine Moksness.

- Det føles veldig bra å motta prisen. Vi er stolte av å kunne tilby juridiske tjenester av god kvalitet til noen av samfunnets mest sårbare. Det er Gatejuristens frivillighetsmodell og de systemene vi har for å tilrettelegge for og kvalitetssikre frivillig arbeid som har brakt oss dit vi er i dag. Våre dyktige frivillige jusstudenter, jurister og advokater er grunnen til at vi lykkes, sa Thorud, etter å ha mottatt prisen og hilsen fra Regjeringen på vegne av statssekretær Toril Reynolds (Frp) fra Justis- og beredskapsdepartementet.

Se klipp fra utdelingen på Frokostkjelleren - og videointervju med Tamar Thorud i vinduet under!

[playlist type="video" ids="9336"]

Juryen fremhevet kombinasjonen av samfunnsengasjement, samtidig som jusstudentene får mulighet til å tilegne seg praktisk erfaring. De ønsker å belønne Barnas jurist framtidsrettede visjon om å etablere seg som et permanent rettshjelpstiltak.

 

Under utdelingen benyttet Thorud også anledningen til å hylle alle de frivillige jusstudentene som er med i ordningen.

- I Barnas Jurist setter vi teorien fra studiet ut i livet og får praktisk erfaring og verdifulle faglige nettverk. Samtidig er det motiverende å se at vårt arbeid utgjør en viktig forskjell i unge menneskers liv, sa Carsten Smith Elgesem, en av de frivillige.

(f.v.) Cathrine Moksness, Tamar Thorud og Carsten Smith Elgesem gledet seg over prisen under utdelingen på Frokostkjelleren fredag.
Powered by Labrador CMS