Fra stand-prat til partner-kolleger

Brækhus-veteran Fredrik Agerup (t.h.) gleder seg over å ha kollega Frank Aase tilbake i selskapet.

For ti år siden oppdaget Fredrik Agerup daværende jusstudent Frank Aase på Arbeidslivsdagene. Nå er de partnere i samme selskap.

Det er nøyaktig ti år siden Frank C. Aase møtte opp som jusstudent på Arbeidslivsdagene 2007 hvor han snakket med Brækhus-partner, Fredrik Agerup. Praten endte i et intervju og påfølgende fullmektigstilling samme år.

– Frank var helt på tampen av jusstudiet, og det var like før han skulle ta fatt på arbeidslivet. Det er den optimale situasjonen for oss. Å ta inn studentene til en trainee-periode i fire uker, er kjempeflott. Jeg pleier faktisk å kalle det verdens beste jobbintervju. Vi har flere eksempler her på ansatte som har gått hele veien fra trainee til advokat, sier partner Fredrik Agerup.

Gode råd

Etter trettifem år som advokat, hvorav mer enn tjuefem som partner, gleder han seg fremdeles over å møte håpefulle studenter på stand.
– Jeg henter så mye motivasjon, glød og glede i møtet med studentene – fra mitt første møte med Frank til å møte årets kandidater. Jeg pleier alltid å råde studentene til å ta et år på utveksling hvis de har mulighet det, og dermed forbedre engelsken. Å kunne engelsk godt er etter hvert blitt et must, påpeker Agerup.

Advokatene Ingerid Eidesvik Lie og Fredrik Agerup var blant advokatene som sto på Brækhus-standen på årets Messedag.

Mer om Arbeidslivsdagene:  – Fin mulighet til å se hva advokatfirmaene kan tilby

Dro ut

Etter flere år som advokat i Brækhus Dege valgte Frank C. Aase i 2010 å forlate selskapet til fordel for en stilling som konsernadvokat i Nordea.

– Jeg kom til Brækhus rett fra studiene, og det eneste du kan da er jussens verden. Samtidig har du mange klienter du skal hjelpe som sitter med reelle problemstillinger du egentlig aldri har vært en del av. Jeg ville derfor over på andre siden, og få kunnskap om hvilke praktiske og juridiske utfordringer næringsdrivende opplever når de skal drive virksomhet. Med interesse for selskapers kapitalforhold og finansiering, ble det naturlig å gå over til banken. Finansiering er jo avgjørende for all type virksomhet.

Aase kom tilbake til Brækhus i 2015 og ble i 2016 leder for Brækhus’ avdeling for Finans og insolvens, og partner i advokatfirmaet. – Nå har jeg en helt annen forståelse for bankenes utfordringer og hvilke risiko de er villig til å ta ved finansiering, sier Aase.

Folksomt under årets Messedag på Radisson Holbergs plass.