- Vi har god dialog med Advokatforeningen og alle våre medlemmer er medlem der, sier Tore Strandbakken.Foto: Nina Schmidt

Vil chatte med klienter som står fast

Advokatfirmaet Help vil lokke til seg unge klienter med nye digitale løsninger, deriblant en chat-tjeneste.

– Vårt hovedprosjekt i 2017 blir å gjøre våre mest anvendelige juridiske produkter tilgjengelig digitalt, sier informasjonssjef Dag Are Børresen i Help forsikring.

I hele desember har selskapet, som et prøveprosjekt, tilbudt gratis samboerkontrakt med tilhørende veiledning på sine nettsider. Om brukerne har stått fast, har de kunnet chatte med advokater som hjelper dem.

– Samboeravtalen er bare starten. Vi skal gjøre det samme med et titalls andre juridiske dokumenter også, så de blir like enkle og tilgjengelige. Det mener vi er helt nødvendig for å henge med i konkurransen fremover, fastslår Børresen.

 

Ved hjelp av Helps nye, digitale kundeportal kan kunden lettere følge status i saken sin, forklarer juridisk direktør Tore Strandbakken.

– Gjennom portalen skal man enkelt kunne være i dialog med advokaten i saken sin, og se alle sendte brev og svar på disse, slik at man slipper å purre advokaten på hva som er siste trinn i saken, sier Strandbakken.

Help har satt seg som mål å være best på digitale tjenester, og legger ned «ganske store ressurser» i å skape kundevennlige portaler og løsninger, forteller han.

Les også:

Harselerer med griske advokater i ny reklamekampanje

I løpet av desember, da Help kjørte sitt prøveprosjekt, var hele 26.000 personer inne på Helps nettsider og så på samboerkontrakten, mens fire tusen personer lastet ned kontrakten og sendte den til utskrift.

– Selvsagt kan vi ikke vite hvor mange som faktisk deretter har skrevet under en avtale, men om vi kan hjelpe opp mot fire tusen til å skrive avtale, er det fantastisk, sier informasjonssjef Børresen.

Statistikk viser at over halvparten av dem som har vært inne på siden, har gått inn via mobiltelefon.

– Sidene er faktisk overraskende oversiktlige fra mobiltelefonen, og nede i hjørnet har du kunnet chatte med våre advokater om du sto fast. Det tilbudet kjenner jeg ikke til andre som har ennå, sier Børresen, som mener en digital tjeneste er et tilbud kundene etterspør.

– Tidligere var det en slags høytid forbundet med personlige møter. Kundene våre sier derimot at de er storfornøyde med at de ikke trenger å besøke advokatene. Ved online-tjenester kan de enkelt korrespondere med oss uten å ta turen innom kontoret.

 

I Helps samboeravtalekampanje i desember besvarte Help-advokater praktiske spørsmål knyttet til bruken av det digitale avtaleverktøyet via chat.

– De fleste brukerne valgte å være anonyme, og rådene de fikk var av generell karakter, ikke knyttet til en bestemt sak. Dette ble tydelig opplyst i dialogen og i selve verktøyet. Diskusjonstrådene i denne testperioden ble slettet da samtalene var avsluttet, understreker Børresen.

– Det var viktig å understreke at avtaleløsningen ikke passer alle, og hvis man ville drøfte andre løsninger knyttet til sin sak, for eksempel om eierbrøk i fast eiendom, enn de verktøyet legger opp til, rådet vi brukerne til å engasjere advokat.

Ifølge informasjonssjefen vil en fremtidig chat-løsning kun være tilgjengelig for Helps kunder logget inn på «min side» med bank-id. Selve chatten vil ikke foregå med advokat, men med kundeservice som vil kunne gi oppdatering om status i sakene.

– Dialogen med advokat vil skje via telefon, e-post og ansikt til ansikt. For øvrig gjelder regler for god advokatskikk og bestemmelsene om taushetsplikt alle advokater, uansett hvor dialogen finner sted.

Eksempel på hvordan en dialog i Helps chat-funksjon kan fungere.
Powered by Labrador CMS