– Om jeg skal gi mine advokatkolleger tips, vil det være å ha alarm, og god kryptering av datautstyr, sier Brynjar Østgård, og peker på døren som tyvene brøt opp.

Utsatt for frekt førjuls-tyveri

Advokatfirmaet Østgård har nylig hatt sitt tredje innbrudd på ti år, og blitt frastjålet PC-er, mobiltelefon, dresser og slips. Nå advarer de kolleger.

Onsdag 16. november kom advokatene på jobb, og oppdaget at døren til kontoret i Oslo sentrum var brutt opp. I tillegg var alle celle-kontorene brutt opp, og ransaket for verdisaker.

– Tyvene hadde stukket av med en bærbar PC, en gammel utrangert PC – i tillegg til en del mindre ting. De hadde også tatt noen dresser, slips og kontanter, sier partner Brynjar Østgård til Advokatbladet.

Nå har advokatkontoret tatt grep. Allerede for noen måneder siden ble smekklås installert. Etter innbruddet har de installert alarm, og bedret rutinene.

 

– De som har vært her kan også ha vært ute etter datainformasjon, passord og den type informasjon som ligger på maskinene. Men min stasjonære PC hadde de ikke rørt. Vi er i en prosess med å forbedre IT-sikkerheten. Vi må rett og slett få en mer avansert kryptering på maskinene, vanlige passord kommer de ganske lett rundt. Dette var en kraftig påminnelse om at vi må ta sikkerheten alvorlig, sier Østgård.

Han har foreløpig ingen mistanke om at informasjonen er blitt brukt. I så fall vil maskinene bli stoppet fra påloggingen.

– Dersom de stjålne PC-ene blir forsøkt koblet opp til våre servere vil maskinene bli avvist, understreker Østgård.

 

 

Powered by Labrador CMS