Laila Myksvoll og Jens Thomas Thommesen fra Get er blant landets beste internadvokater, ifølge ny kåring.

Her jobber Norges beste internjurister

The Legal500 har for første gang kåret landets beste internjurist-team.

Advokat Laila Myksvoll og juridisk rådgiver Jens Thomas Thommesen fra Get TDC var blant advokatene som hadde møtt opp da GC Powerlist 2016 Norway ble presentert i Selmers lokaler på Tjuvholmen i Oslo. Listen gir en oversikt over Norges beste internadvokat-team, dog uten å rangere dem, og ble lansert for aller første gang. Kåringen er utarbeidet av The Legal500 i samarbeid med nøkkelaktører i bransjen.

– At inhouse-advokater blir vurdert av Legal500 på denne måten er hyggelig og reflekterer vel at rollen som inhouse-advokat er blitt mer anerkjent, men samtidig også mer krevende og med større grad av ansvar. Mange av oss som jobber inhouse har tidligere jobbet i eksterne firmaer, sier Laila Myksvoll.

 

Oppdatert: Ved en inkurie var dessverre Siemens utelatt fra den første topp-listen Advokatbladet presenterte. Dette selskapet er også ranket på GC Powerlist 2016.  

Selv har hun lang erfaring fra advokatbransjen før hun i 2010 ble ansatt som General Counsel i Get. Hun peker på at jobben som inhouse-advokat kan være ganske ulik fra selskap til selskap.

– I noen firmaer kan inhouse-advokatene jobbe nærmest som et eget advokatfirma in-house, mens en i andre firma fungerer mer som en rådgiver for styre og ledelse. Vi jobber på sistnevnte måte. Som en del av et lite team, sitter vi tett på ledelsen og på de kommersielle- og strategiske vurderingene som foretas i selskapet.  Dette muliggjør at vi kan se ulike prosesser i sammenheng og gi råd basert på en helhetlig forståelse av selskapet og dets behov. En ekstern advokat kan mangle noe av dette helhetsbildet, påpeker Myksvoll, og får støtte av kollega Thommessen.

– In-house opplever du businessen tydeligere og mer direkte enn som ekstern. Generelt er det gjerne mye fokus i slike kåringer på de eksterne advokatselskapene. Derfor er det hyggelig at det nå også settes fokus på den jobben som gjøres inhouse, sier han.

 

– For tre år siden begynte vi å fokusere på hva vi kunne gjøre for å anerkjenne inhouse-advokater ytterligere, noe som resulterte i GC Powerlist, sa sjefredaktør Catherine McGregor i GC Powerlist.
Powered by Labrador CMS