Jens Johan Hjort (helt t.h. i bildet) og resten av Steenstrup Stordrange-advokatene i Tromsø hygget seg på villmarksjulebord i år.

Advokat-jul landet rundt

Alternativt villmarksjulebord, polonese, svensketur, julesherry - eller tradisjonell førjulshygge med god mat og kolleger. Advokatbladet gir deg oversikten over hvilke tradisjoner advokater i ditt distrikt har.

Publisert

Vårt firma ble etablert i 1919. Juleavslutningen til selskapet har, etter hva vi vet, en nesten like lang historie, og er en del av de faste tradisjonene ved kontoret. Vi stenger kontoret fra og med 23.desember til over nyttår. Etter avsluttet arbeidsdag 22.desember møtes vi for god mat og drikke i egne lokaler. Vi dekker langbord i gangen, og ofte lages også maten av noen av partnerne. Gamle og nye kollegaer inviteres, og det er ulike markeringer av året som har gått. En særs hyggelig og stemningsfull avslutning på året, samtidig som man kan nyte julefreden når man går fra kontoret tidlig neste morgen.

I fjor hadde vi tiårsjubileum og inviterte alle med på skitur til alpene i stedet for julebord. Turen var fantastisk kjekk med knallfine skiforhold. Årets julebord ble avholdt på en restaurant her i Stavanger med god mat og drikke, musikk og en morsom polonese som har vært tema for lunsjene i etterkant.

I tillegg må Sør-Rogaland krets’ årlige juletrefest nevnes. Kretsen samler hvert år omkring 250 av medlemmene til en meget tradisjonsrik juletrefest med middag, taler, gang rundt juletreet og dans. Jeg tør påstå at arrangementet er unikt, og et høydepunkt vi alle gleder oss til. Dette året har vår nyetablerte avdeling av Yngre Advokater lovet å mobilisere ekstra blant den yngre del av medlemsmassen.

 

Jens Johan Hjort, leder av Advokatforeningen, og advokat ved Steenstrup Stordrange i Tromsø

Vi hadde i år et alternativt villmarksjulebord med partnere, i tre etapper.

  1. etappe : Oppmøte hos en generøs kollega med felle. God servering, med løperdrikke. Hyggelig akkompagnert av Arctic Saxophone Quartet. Generell oppførsel: Høyst upåklagelig.julebordhjortnett
  2. etappe: Busstur med medbragt løperdrikke til Tromsø Villmarkssenter. Der fikk vi utlevert egen lavvo med tilhørende bål og deilig mat. Og videreført løperdrikke. Generell oppførsel: Høyst varierende. Utpå kvelden ledet firmaets supersekretær de mannlige deltakere i en stille, uoppfordret jenkaprosesjon gjennom nabolavvoen. I bar overkropp (med ett hederlig unntak). Beboerne var klienter av oss før hendelsen. En time og betydelig løperdrikke senere, utfordret nabolavvoen oss i fire menn/damer på ett par ski. Vi avslørte en eventyrlig evne til å stå dørgende stille, til tross for felles brennende ønske om fremdrift. De tidligere klientene løp fra både oss og regningen.
  3. etappe: Nattlig busstur til Tromsø. Ja korrekt: med løperdrikke. Oppmøte på utested i Tromsø for debriefing og kvalitetstid. Med løperdrikke. Generell opptreden: Høyst påklagelig.

I den grad vi våknet neste dag, var vi skjønt enige om at vi går tilbake til det tradisjonelle hotelljulebordet i 2017.

 

Advokatforeningen Haugesund krets inviterer årlig sine medlemmer med følge til tradisjonelt julebord med taler og polonese som faste innslag.  I tillegg har vi det som vel må kalles en særtradisjon hvor advokatene i kretsen møtes på julesherry på et av byens advokatkontor noen få dager før julen ringes inn. Tidligere ble julesherry avholdt lille julaften, men arrangementet er av familiære hensyn etter hvert ble flyttet til et mer strategisk tidspunkt. På vårt advokatkontor er HMS-dag med julegrøt, samt julebord fast tradisjon.

Kyrre Osmundsen, leder av Trøndelag krets og advokat i Adnor Advokat i Trondheim

Vi veksler vi mellom julebord i våre kontorlokaler uten partner, og julebord utenbys med partnere. I år går turen til Åre hvor vi og våre respektive skal nyte svensk gjestfrihet, mat og drikke, samt forhåpentligvis noen naturopplevelser.

 

 

Her på kontoret har vi normalt årsfesten i mai som årets «hovedfest». Før jul har vi tidligere stengt kontoret en ettermiddag og tatt en litt sen og utvidet julelunsj, som til tider har vart i både tolv og fjorten timer for de ivrigste nattdyrene. I år blir det tradisjonelt; vi starter med julemusikk og litt sprudlende drikke på kontoret før vi går videre til julemat og tilbehør på en av byens bedre restauranter.

 

 

De siste årene har vi vært på Kalfaret Brygghus på historisk grunn i de gamle lokalene til Hansa Bryggeri. Vi nyter en god middag, med en rekke underholdningsinnslag underveis. I tillegg har vi en felles julelunsj med alle ansatte i desember. God jul til alle kollegaer fra Wikborg Reins Bergenskontor!

 

 

 

Ved vårt kontor har vi julemiddag hjemme hos en partner, eller på restaurant enten før eller rett etter jul, med innlagt quiz eller muntert innslag. I år skal vi på restaurant i Arendal by og håper å bli ti feststemte kollegaer. Erfaringen har vist alle skikker seg vel.

I år tar vi med oss partnerne våre og lar de tidligere landslagskokkene på Umami servere oss en fem-retters. Vi har snoket i årets meny og gleder oss veldig!

Vi har alltid julebord i starten av desember for så å innlede fridagene i julen med en lang og hyggelig julelunsj den 22.12, hvor vi også inviterer alle våre pensjonister.

Vi har tradisjonelt julebord med festantrekk, festmeny, underholdning og fest til langt på natt for hele firmaet. Vi har også tradisjon for en raus julelunsj en av de siste arbeidsdagene før jul, som starter sent og varer lenge. I tillegg går enkelte partnere syngende, med lyskrans og kappe og deler ut luciaboller rundt i etasjene på Luciadagen, noe enkelte nok mener passer best med våre verdier «humor» og «samarbeidsglede» snarere enn «dyktighet» og «engasjement». Bildene fra den seansen er naturlig nok bare til internt bruk.

Opplegget har vært litt forskjellig oppgjennom årene, men julebordene gjennomføres alltid uten følge. Ofte har en av oss har invitert alle hjem til seg til en uformell aften med god mat og drikke. Et underholdningsinnslag hører også med, enten en selskapsleker eller noe annet. Vilkåret er at det bidrar til en morsom kveld.  Og morsomt blir det alltid – det ser vi ikke minst på spillelistene i etterkant….

SONY DSC
Leder for Hedmark krets, Trude Holmen, ser ingen grunn til å tvile på Domstolsadministrasjonens beslutning.
Powered by Labrador CMS