For Thommessens senioradvokat Ylva Gjesdahl Petersen går årets ferie til den franske rivieraen. Foto: Privat

Mister ikke feriefølelsen av pushvarsel på mailen

Ylva Gjesdahl Petersen tar gjerne en kjapp titt på e-posten fra solstolen. Til høsten ser hun frem til å se hvordan transaksjonene hun har jobbet med materialiserer seg.

- Hvilken sak har engasjert deg mest på jobben denne våren?

- Jeg har arbeidet med mange spennende transaksjoner denne våren, herunder børsnoteringen av EVRY ASA. Vi har også jobbet med en rekke transaksjoner som ikke er offentlige ennå og jeg gleder meg til å se hvordan disse materialiserer seg utover høsten.

- Hva er dine morgenvaner om sommeren?

- Jeg pleier vanligvis å være på kontoret relativt tidlig, så min morgenvane om sommeren er å la rutinene skli litt ut og sove litt lenger enn resten av året. Når jeg først er våken sjekker jeg e-post og leser DN.

- Hva synes du om Regjeringens innsats på det justispolitiske feltet?

- Selv om man kan være enig eller uenig i enkeltsaker synes jeg de lange linjene har blitt løst på en grei måte.

- I hvilken grad vil robotisering prege ditt advokatkontor fremover?

- Robotisering kommer utvilsomt til å prege Thommessen i årene fremover. Det er mange oppgaver jeg tror vi kommer til å kunne outsource til digitale verktøy i løpet av relativt kort tid, og jeg tror vi også kommer til å få tilgang til prosjektlederverktøy som forhåpentligvis gjør oss enda bedre til å lede de store prosjektene. Samtidig tror jeg det er et langt stykke igjen før digitale verktøy kan utfordre eller erstatte våre vurderinger og råd, og rollen som "trusted advisor".

- Klientnapping. Bare et rykte eller et utbredt problem?

- Vi opplever klart konkurranse om de største og mest komplekse sakene, men jeg tror det bare er positivt med god konkurranse.

- Hvis du var justisminister for en dag - hva er det første du ville gjort?

- Siden jeg jobber som forretningsadvokat - har jeg lov til å velge næringsministerposten istedenfor? I så fall ville jeg ha utvidet mandatet til utvalget som arbeider med å forenkle aksjeloven.

- Hva gjør du for å gå fra jobb- til feriemodus, og hvor tilbringes årets ferie?

- Årets ferie tilbringes i Valbonne i Frankrike. Tidligere år har vi pleid å kombinere avslapping i Frankrike med noen uker på tur i Alpene, men akkurat i år passet det best med ren rivieraferie. Feriemodusen kommer stort sett av seg selv når tempoet blir lavere og temperaturen blir høyere.

- Hvor ofte sjekker du mail og sosiale medier om sommeren?

- Når det gjelder mail liker jeg å være i loopen og skrur ikke av push-varsel i ferien, så det blir ganske ofte. Jeg synes ikke det ødelegger feriefølelsen på noe vis. Jeg oppdaterer sjelden sosiale medier selv, men scroller gjennom fra solsengen et par ganger om dagen.

- Hvordan holder du formen ved like?

- Jeg må innrømme at det er en viss motsatt korrelasjon mellom formen og hvor mye det er å gjøre på kontoret, og i Thommessens transaksjonsavdeling har det vært høy aktivitet de siste årene. I år har jeg forsøkt å holde formen ved like ved å "løpe" (gå) opp trappene i Holmenkollen så ofte jeg rekker. I tillegg til at det er godt å få luftet hodet utendørs, er det er en svært tidseffektiv måte å trene kondisjon og litt styrke på.

- Hvilken hobby dyrker du i ferien?

- Jeg er mer enn gjennomsnittlig opptatt av å spise god mat, og vi planlegger ofte feriedestinasjoner ut ifra hvilke restauranter vi ønsker å besøke.

- Hvilket sted reiser du aldri tilbake til?

- Jeg pleier sjelden å reise steder uten å ha gjort grundig research på forhånd, så det har heldigvis blitt få bomturer. Jeg synes imidlertid både Dubai og Miami er lite sjarmerende byer og har ikke umiddelbart noe behov for å reise tilbake til noen av de stedene.

Les også:

Mange faller fra før de ser at familieliv og partnerstatus kan kombineres

- Hvilken advokat er din drømme-middagsgjest - og hva ville stått på bordet?

- En advokat jeg skulle ønske jeg spiste middag oftere med er mannen min (Christian Emil Petersen i Wikborg Rein), men det hadde også vært interessant å spise middag med Hillary Clinton gitt at hun teller som advokat for å høre hvordan hun synes det går der borte. I begge tilfeller tror jeg at jeg hadde outsourcet matlagingen til for eksempel Alex Sushi.

Ylva Gjesdahl var en av advokatene som ble profilert i forbindelse med årets Talentpris. Hennes firma Thommessen, endte opp med å vinne prisen! Foto: Geir Egil Skog

Advokat-sommer

I spørsmål og svar-spalten Advokat-sommer spør vi kjente advokater viktige og noen mindre viktige spørsmål. I dag er turen kommet til Thommessens senioradvokat Ylva Gjesdahl Petersen (30) som har jobbet i selskapet siden 2011 både ved London- og Oslo-kontoret

Powered by Labrador CMS