Striden står om hvor vidt alarmkundene er blitt lurt til å betale for mye.
Striden står om hvor vidt alarmkundene er blitt lurt til å betale for mye.

Kan bli norgeshistoriens største gruppesøksmål

Ifølge Simonsen Vogt Wiig-partner Jan Magne Langseth kan norske alarmkunder ha betalt totalt over én milliard kroner for mye for alarmene sine mellom 2011 og 2017. Nå gjør han klar for søksmål med søksmålsfinansieringsselskapet Therium i ryggen.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av en rekke alarmkunder krever den nyopprettede organisasjonen Alarmkundeforeningen erstatning, skriver Finansavisen (krever innlogging).

Det skjer etter at Konkurransetilsynet i fjor konkluderte med at de to alarmselskapene Sector alarm og Verisure har brutt konkurranseloven. Totalt fikk selskapene bøter for til sammen 1,2 milliarder kroner.

Ifølge avisen dreier det seg om over 400.000 kunder som kan ha krav på erstatning. Tirsdag denne uken hadde om lag 150 personer meldt sin støtte til gruppesøksmålet på foreningens nettsider.

Inspirert av DNB-søksmål

Alarmkundeforeningen frontes av Frank Bredal, én av 180.000 kunder som sto bak gruppesøksmålet mot DNB, som av Høyesterett ble tilkjent 350 millioner kroner. Saken er det hittil største gruppesøksmålet som har vært tatt ut i Norge.

Alarmkundeforeningen representeres av Simonsen Vogt Wiig-partner Jan Magne Langseth. Ifølge han kan alarmkundene ha betalt betalt én til to milliarder kroner for mye mellom 2011 og 2017.

Tilsynet mener selskapene avtalte å dele markedet for boligalarmer mellom seg.

Med på laget er også søksmålsfinansieringsselskapet Therium.

- Vi dekker alle saksomkostninger. Taper saksøkerne, får de ikke en eneste regning. Vinner de, får vi en multippel basert på hva vi har investert, sier Henrik A. Jensen, advokat og styreleder i Therium til Finansavisen.

Henrik A. Jensen er styreleder i Therium som er med på å finansiere søksmålet.
Henrik A. Jensen er styreleder i Therium som er med på å finansiere søksmålet.

Dekker tre rettsinstanser

Jensen opplyser til FA at selskapet ikke kommer til å kreve en prosentandel av erstatningssummen, slik det er vanlig i større gruppesøksmål i utlandet, men en multippel av saksomkostningene de dekker.

- Vi har bundet oss til å dekke advokatkostnader for tre rettsinstanser og eventuelle prosessuelle tvister som reises før hovedforhandlingene starter, sier Jensen til avisen.

Powered by Labrador CMS