Qatar VM i 2022 er mildt sagt omstridt. Her fra byggingen av en stadion i Doha for noen år tilbake.

- Simonsen Vogt Wiig bistår Qatars VM-komité i Josimar-søksmål

Har bedt det norske fotball-tidskriftet Josimar slette artikkel - fikk nei.

Fotballtidskriftet Josimar opplyser i en artikkel på sine nettsider at de søndag morgen mottok et brev fra advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig-partner Ørjan Salvesen Haukaas.

På vegne av mesterskapsarrangøren Qatar hevder Hakaas at en nyhetssak i Josimar inneholder usanne og ærekrenkende utsagn, bryter taushetsplikten og omfatter håndtering av personopplysninger i strid med personvernregelverket - og ber tidsskriftet om å slette saken umiddelbart.

I nyhetssaken fra 25. oktober stilles det spørsmål ved om arrangørens tidligere media- og kommunikasjonsdirektør Abdullah Ibhais ble dømt til fem års fengsel fordi han forsvarte migrantarbeidere i Qatar, og at dette ble gjort på ordre fra hans tidligere arbeidsgiver The Supreme Committee of Delivery and Legacy, organisasjonen som er arrangøransvarlig for Fotball VM 2022.

Det vises også til et utdrag av WhatsApp-meldinger mellom ansatte i komiteen.

Josimar konkluderer med at hovedformålet til Qatars verdensmesterskapsarrangører har vært å beskytte landets rykte, også om det går på bekostning av migrantarbeidere.

Dette mener VM-arrangøren er usanne og ærekrenkende påstander basert på intern-kommunikasjon tatt ut av kontekst.

Josimar bekrefter på sine nettsider at de ikke akter å slette artikkelen.

«Trusselen om søksmålet mot Josimar kan ikke tolkes som noe annet enn et desperat forsøk på å kneble den kritiske journalistikken om Qatar-VM. Derfor må søksmålet opp på bordet i både Norges Fotballforbund og FIFA så fort som mulig», skriver TV2s Mina Finstad Berg i en kommentar.

Powered by Labrador CMS