Jøran Kallmyr la i helgen ut en melding på Twitter der han ba sine følgere huske på at en advokat ikke skal bli identifisert med sin klient.
Jøran Kallmyr la i helgen ut en melding på Twitter der han ba sine følgere huske på at en advokat ikke skal bli identifisert med sin klient.

Jøran Kallmyr gjør comeback som advokat

Tidligere justisminister Jøran Kallmyr markerte seg i forrige uke som hytteforbud-motstander, og var med på en kakefering mange mener var upassende. Nå håper han å kunne bruke juristkompetansen til noe samfunnsnyttig før han i august er tilbake som partner i Ræder.

Publisert Sist oppdatert

Fra august av er Jøran Kallmyr tilbake som partner i Advokatfirmaet Ræder. Den erfarne advokaten har tidligere arbeidet med eiendomsrett, forvaltningsrett og regulatoriske problemstillinger i samme advokatfirma, og vil få en sentral rolle i videreutvikling av selskapets eiendomsavdeling.

Småbarnsfaren og advokaten Jøran Kallmyr har hatt god tid til familietid på trampolinen i hagen den siste tiden.
Småbarnsfaren og advokaten Jøran Kallmyr har hatt god tid til familietid på trampolinen i hagen den siste tiden.

- Jeg trivdes godt som partner i Ræder, og hadde jo egentlig ingen planer å slutte der da jeg ble spurt om å bli justisminister. Min tanke har hele tiden vært å komme tilbake dit når jeg var ferdig som minister. Nå gleder jeg meg veldig til å komme tilbake til gode kolleger og kunder, sier Kallmyr.

- Styrker eiendomkompetansen

Daglig leder Odd Nymark i Ræder opplyser at firmaet har savnet Kallmyr, og er svært glade for at han har valgt å komme tilbake til firmaet.

- Med han styrker vi laget med en dyktig, engasjert og god lagspiller. Vi ser en stadig større etterspørsel etter erfarne rådgivere i skjæringspunktet mellom jus, forvaltning og politikk. Han har en unik kompetanse, er en av landets fremste advokater innen sitt fagfelt, og nå med erfaring som statsråd noe svært få advokater har. Han vil styrke vår eiendomskompetanse ytterligere, sier Nymark i en melding.

Ledig tid

Frem til august har Kallmyr karantene fra å jobbe som advokat etter å ha vært justisminister.

Nå håper han å kunne bidra med andre oppgaver frem til han begynner i Ræder.

Faksimile fra Jøran Kallmyrs Facebook-profil.
Faksimile fra Jøran Kallmyrs Facebook-profil.

- Jeg håper å kunne få gjøre noe samfunnsnyttig før den tid. Så hvis det er noen som trenger en jurist, er jeg ledig for oppdrag, sier Kallmyr, og legger til at det på grunn av karantene-reglene etter jobben som justisminister er noe begrenset hvem han kan jobbe for.

De siste ukene har han tilbragt i karantene hjemme sammen med familien - i dobbel forstand -, han kom nettopp hjem fra en tur til USA. Der har han funnet tid til både Facebook og Twitter, der han blant annet har gått ut mot regjeringens nye hytte-forbud .

- Når det er sagt er det viktig at hver familie klarer å holde seg mest mulig isolert nå i denne tiden. Drøbak er absolutt ikke det verste stedet å være - jeg synes mye mer synd på de som bor i blokkleilighet i byen, og hadde gledet seg til påsken på hytta, sier Kallmyr.

Selv innrømmer han at han har vært en tur på hytta i Gudbrandsdalen.

- Jeg var oppe på hytta på dagstur for å hente en del ting. Der var det masse snø, strålende sol. Jeg må innrømme at jeg gråt en liten skvett da jeg måtte reise ned igjen den dagen, innrømmer Kallmyr.

Torsdag i forrige uke var han også med på Sylvi Listhaugs kakemarkering i forbindelse med at mullah Krekar ble sendt ut av landet - noe som vakte til dels sterke reaksjoner.

Avviser kakekritikken

Advokat Maria Hessen Jacobsen var blant dem som synes markeringen var ugrei.

- Nå ser jeg at Sylvi Listhaug og flere andre politikere som feirer er påpasselige med ikke å skrive noe om advokaten, i motsetning til i fjor. Likevel forstår de hvilke reaksjoner dette skaper og jeg mener derfor at de har et ansvar for kommentarfeltet, sa Jacobsen til Advokatbladet.

Lørdag skrev Kallmyr på Twitter at hetsen mot advokat Meling må slutte, og ba alle respektere at en advokat ikke skal identifiseres med sin klient.

Kallmyr avviser at markeringen var upassende.

- Nei. Det er virkelig grunn til en liten markering over at en person som kynisk har utnyttet våre humane verdier - verdier han selv vil bekjempe - endelig er ute av landet, sier Kallmyr.

Powered by Labrador CMS