Skoghøy har vært høyesterettsdommer siden 1998.
Skoghøy har vært høyesterettsdommer siden 1998.

Politiet: Foreløpig ikke grunnlag for å iverksette etterforskning

Saken om Jens Edvin A. Skoghøys illebefinnende undersøkes nærmere av politiet. De skriver i en pressemelding at ingen så langt har hatt status som mistenkt eller siktet, men at situasjonen kan endre seg.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag omtalte Advokatbladet saken om høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy, som hevder at han ble forgiftet tidligere i høst.

Som følge av et illebefinnende den 18. oktober, skal det ha blitt funnet spor av bedøvende middel i blodet til Skoghøy. Selv uttalte han at han ikke har tatt noen form for smertestillende på over tjue år.

Innhenter fortsatt bevis

Oslo Politidistrikt skriver i en pressemelding at foreløpige undersøkelser ikke gir grunnlag for å sette i gang etterforskning.

– Så langt har det ikke vært rimelig grunn til å iverksette etterforsking basert på informasjonen som er innhentet. Vi innhenter fortsatt bevis og situasjonen kan endre seg. Vi kan ikke gå detaljer om hva som er innhentet og vurdert, av hensyn til en eventuell etterforsking, sier politiinspektør Per Thomas Omholt ved Oslo politidistrikt i pressemeldingen.

Vurderer flere hypoteser

Politiet bekrefter at de ble kontaktet av fornærmedes familie 24. oktober, som følge av bekymring i forbindelse med sykehusinnleggelsen av Skoghøy.

– Politiet opprettet undersøkelsessak og har foretatt flere undersøkelser for å vurdere om det skal opprettes en straffesak. Undersøkelsessaken behandles av Enhet øst i Oslo politidistrikt, sier Omholt.

De opplyser videre at de undersøker flere mulige alternativer til hva som kan ha skjedd.

– Når politiet og påtalemyndigheten vurderer å iverksette etterforsking, så må flere hypoteser vurderes i forhold til hva som har skjedd. Dette gjøres også i denne saken. Dette er en undersøkelsessak, og det er ingen som har hatt status som mistenkt eller siktet så langt.

Powered by Labrador CMS