Managing partner Atle H. Carlsen og Rebekka Egeland.

Brækhus hyrer inn klinisk psykolog og gjør henne til en av topplederne

Psykolog, forfatter og ledercoach Rebekka Egeland er tilsatt som leder for People & Culture i Brækhus, og skal veilede alle ansatte og partnere. - Det er ingen tvil om at advokatbransjen må endre seg fremover, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

- Rebekka er en perfekt match for oss. Hennes brede kompetanse og erfaring som ledercoach og klinisk psykolog gjør henne godt posisjonert til å løfte utviklingen av våre ansatte. Alle i Brækhus har et svært stort potensial, og vi som selskap ønsker å realisere dette potensialet – det skal Rebekka hjelpe oss med, sier managing partner Atle H. Carlsen. 

Egeland skal få ansvar for alle utviklings- og kompetanseprosjekter i Brækhus, og vil også få det overordnede ansvaret for HR-funksjonen. I sin nye rolle skal hun dessuten veilede og coache alle ansatte og partnere.

- Essensielt med gode relasjoner

- En advokats evne til å etablere gode relasjoner er essensielt. Med Rebekka på laget får vi et veldig godt utgangspunkt for trening av våre ansatte i så måte, sier Carlsen.

Han fremhever at Brækhus skal være en arbeidsplass der de ansatte har overskudd av arbeidsengasjement og arbeidsglede.

- Gjennom vår people first-strategi setter vi menneskene først, og med Rebekka på laget står vi nå enda sterkere, sier Carlsen.

- Advokatbransjen må endres

Psykologen selv mener advokatbransjen er overmoden for endring, og mener potensialet er stort.

- Det er ingen tvil om at advokatbransjen må endre seg fremover. Utenfra har advokatbransjen lenge sett ganske lik ut. Potensialet er med andre ord stort, og det blir en veldig spennende utfordring å skulle bygge fremtidens advokatfirma her med Brækhus, sier Egeland.

Psykolog Rebekka Egeland.

Psykologen, som har spesialisert seg innenfor organisasjonspsykologi og ledelse, har selv vært med på å reformere etablerte bransjer, blant annet som Chief Strategy Officer i Dr.Dropin. 

Som leder har hun mer enn ti års erfaring, og har blant annet vært administrerende direktør i Falck Helse. I 2008 ga hun ut boken Mindfulness i hverdagen, som har solgt over 40 000 solgte eksemplarer. Egeland har for øvrig bred erfaring som psykolog i privat praksis, samt rådgiver og coach for toppledere i privat næringsliv.

Et firma i endring

Differensiering og nytenkning er viktige komponenter for Brækhus, som har satt mål om å skape morgendagens advokatfirma, ifølge Carlsen. I løpet av det siste halvåret har han bygget opp en ung og dynamisk ledergruppe. 

Nye advokatpartnere i Bræhus

Brækhus har for øvrig tilsatt ytterligere fire nye advokatpartnerne i mars: 

  • Ninja Roede
  • Petter Sverstad Eriksen
  • Lars Kristian Nørgaard
  • Kim Fosshaug

- Den nye ledergruppen skal lede transformasjonen av selskapet, sier han.

I tillegg til psykolog Egeland, har Brækhus ansatt Oda Watz som leder av digitalisering og teknologi (CDO). Hun jobbet tidligere som sivilingeniør hos Avo Consulting. I februar ble Espen Bryn Johannessen ansatt som økonomisjef. Han kom fra en stilling som Business Controller i OBOS Eiendom. 

På nyåret ble det dessuten kjent at Brækhus gir alle de ansatte eierskap og stemmerett i firmaet. Det er blitt opprettet en virtuell partner som mottar gjennomsnittlig partnerutbytte. Summen fordeles likt på alle de ansatte i selskapet, og utbetales som lønn.

Powered by Labrador CMS