Håkon Danielsen mener han er uskyldig i saken.

Oslo tingrett står fast ved suspensjonen av Håkon Danielsen

Per Danielsen vitnet til fordel for sønnen, men domstolen opprettholder vedtaket om å suspendere Håkon Danielsens advokatbevilling.

Publisert

Oslo tingrett mener Advokatbevillingsnemndens suspensjon av Danielsens bevilling i desember, er gyldig. Det var Finansavisen som først omtalte saken.

Politiet skal, som Advokatbladet omtalte i januar, ha fattet interessen for Håkon Danielsen i forbindelse med at de stanset en utenlandsk statsborger på Oslo lufthavn.

Denne mannen er siktet for hvitvasking av over 400 millioner kroner, og hadde Danielsen som sin advokat.

Ifølge siktelsen mot Danielsen skal advokaten ha hjulpet ham med å overføre et større pengebeløp til angivelige kreditorer i utlandet. Danielsen sier dette beløpet er på 2,6 millioner kroner, men benekter at overføringen er gjort på en ulovlig måte.

- Dårligere rettssikkerhet for advokater

Om suspensjonen skal oppheves, må siktelsen henlegges eller Danielsen frikjennes for grov hvitvasking og brudd på hvitvaskingsloven i en straffesak. Danielsens advokat Fredrik Berg i Tend advokatfirma, mener det er problematisk at Advokatbellingsnemnden har så mye makt.

– Senest for noen uker siden ble en av Danielsens advokatkolleger rettskraftig frifunnet, etter å ha sittet suspendert og rettsløs i rundt to år. Det er betenkelig at advokater har dårlige rettssikkerhet enn alle andre yrkesgrupper, sier Berg til Finansavisen.

Han sier til avisen at han nå vil vurdere nøye hvor vidt de skal anke saken til lagmannsretten.

Powered by Labrador CMS