Legal tech-gründer og tidligere advokat Merete Nygaard er initiativtager til Oslo Legal Hackathon som arrangeres for første gang denne helgen.

Oslo Legal Hackathon i gang: - Alle som vil se hva som skjer i praksis må være med her

Initativtaker Merete Nygaard gleder seg over stor interesse for nyvinningen Oslo Legal Hackathon. Nå håper hun arrangementet blir et årlig event.

I løpet av 24 timer fra fredag ettermiddag til lørdag ettermiddag skal studenter og yrkes-utøvende innen jus, teknologi, design, og entreprenørskap jobbe sammen i team for å finne løsninger på utfordringer innen juridisk sektor, ved å kombinerer juss og teknologi.

Løsningene presenteres for en jury som kårer de beste bidragene lørdag kveld.

- Oslo Legal Hackathon er et arrangement hvor det kommer folk fra ulike fag-bakgrunner, hovedsaklig fra jus, i tillegg til teknologer, forretnings-utviklere og designere. Tanken er at de skal jobbe sammen i team for å utvikle løsninger innenfor to hovedretninger: Legge til rette for enklere tilgang til jus og lov fra et samfunnsperspektiv eller å effektivisere jus- og advokatvirksomheter, forklarer initiativtaker Merete Nygaard fra LawBotics til Advokatbladet.

Les også: Sluttet i Wiersholm for å bygge LawBotics

Advokatfirmaer med på laget

Om lag 140 deltagere var på plass da arrangementet startet i Gyldendals lokaler i Oslo sentrum fredag ettermiddag.

- Tanken er at det skal skje litt magi når man setter sammen folk med ulike bakgrunner. Dette er et praktisk eksempel på hvordan det faktisk kan skje. Teknologene er nok mer vant til konseptet hackathon enn det juristene er. Men for at det skal skje noe må de som har fagkunnskap, i dette tilfellet jus, bidra med sin kunnskap også, sier Nygaard.

Med på hackathon-laget er en rekke av landets største advokatfirmaer, i tillegg til Juristenes Utdanningssenter (JUS) og Advokatforeningen.

- Jeg tror firmaene er nysgjerrige på hva som vil skje, og skaffe seg kunnskapen,

- Dette er noe de MÅ være med på for å se hva som skjer i praksis. Man kan prate masse, men hvis du ikke ser hvordan man fysisk kan gå frem for å lage nye løsninger, klarer man ikke helt endre seg. Jeg sendte e-post til alle jeg kjente i advokatbransjen samtidig. Da ble det nok vanskelig å la være å bli med, sier Nygaard med et smil.

Lang kveld

Etterhvert ble flere av de mest interesserte en del av styringskomiteen.

- Jeg håper de som deltar her lærer noe i løpet av helgen, som de kan ta med videre til sine selskaper, og at dette blir en del av legal tech-bølgen som bare så vidt er i gang i Norge.

- Vi har lyst å gjøre dette til et årlig event, så neste år prøver vi å knytte til oss flere teknologer.

Noen av deltagerne bestemt seg for å jobbe med oppgaven store deler av natten.

- Klokken fire i morgen ettermiddag må de avslutte, ettersom presentasjonene skal presenteres klokken 17. Hvor lenge de holder på utover natten spørs hvor høyt de legger listen, men jeg håper de får seg litt søvn - ellers blir det ikke noen morsom fest lørdag kveld, ler Nygaard.

Spente deltagere i salen før Oslo Legal Hackathon startet fredag ettermiddag.
Alle deltagerne fikk t-skjorter prydet med navnet på en rekke sponsorer, hvorav de fleste advokatfirmaer.
Merete Nygaard innledet med noen tips til deltagerne før konkurransen startet.
Powered by Labrador CMS