Ut mot feil tittelbruk: - Vi som driver med forretningsjus har problemer med å skaffe saker til advokatbevilling

Advokat Harald Alfsen i Stiegler Advokatfirma i Bergen er selv knallhard på at advokattittelen ikke skal brukes før alle papirer er i orden, skriver han i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Åpent brev til Wiersholm:

Dette er et innlegg som gir uttrykk for skribentens meninger.

Etter å ha fått pepper for uriktig bruk av advokattittel på advokatfullmektiger, svarer dere med å gå over til engelske titler.

Beklager, men jeg henger ikke med her. Hvordan skal dere da kunne nå opp i de riggede konkurransene om «årets advokat», som dere er så opptatt av? Dere skaper jo krøll for alle.

Harald Alfsen er managing partner i Stiegler advokatfirma i Bergen, og arrangerer og leder Rett på Sak - folkeopplysning om juss - ved Litteraturhuset i Bergen og Oslo .

Også Finansavisen i sine kåringer, hvordan skal de nå formulere konkurransene sine, når dere ikke lenger har advokater?

Kanskje en modell kan være å skrive Senior Associate (A), hvor (A) står for har advokatbevilling. Eller med (F) for fullmektig.

Som ganske ny leder i et av Vestlandets (og Norges) eldste advokatfirma, burde jeg hatt en (H) bak advokattittelen. Jeg er åpenbart kvalifisert. Men det har bare ikke kommet noen prøvesaker ennå. Men spiller det noen rolle? Jeg kan vel sette en H der (for Harald).

Vel, jeg har ikke gjort det. Tvert imot er jeg knallhard på at advokattittelen ikke skal brukes før vi har alle papirene i orden. Mulig dere synes det er gammeldags, men den kritikken skal jeg tåle.

Dere som lever av å gi gode råd. Hvilken strategi ligger bak å sette seg i sutrekroken? Og, etter min oppfatning, drive med både villedende markedsføring og ukollegial opptreden.

Kjære Morten Goller. I stedet for å kjempe mot vindmøller. Er det ikke bedre å si det som det er? Vi som driver mest med forretningsjuss har problemer med å skaffe saker til advokatbevilling. La oss jobbe for at advokatkurset blir omfattende nok til at det dekker behovet for praktisk sakførsel. Og få nå endret den hjemmesiden.

Redaksjonen bemerker: Advokatfirmaet Wiersholm har fått forelagt dette innlegget og ønsker ikke å kommentere det.

Powered by Labrador CMS