En ny nordisk legal tech-konferanse arrangeres i Oslo i september.

Skal diskutere eierskap i advokatbransjen på ny nordisk legal tech-konferanse i Oslo

- Vi må ikke overdrive hvor langt vi har kommet, mener advokat Joakim Bakke-Nielsen.

Publisert Sist oppdatert

Om nøyaktig to uker, altså tirsdag den 14. september, inviterer organisasjonen ALTNordic (Alliance of Law and Technology in the Nordics) til konferansen Nordic Legal Tech Day på Hotel Bristol i Oslo.

Joakim Bakke-Nielsen i IBF Legal.

ALTNordic består av nordiske forretningsadvokater med felles verdier som tror på pragmatisk og forretningsvennlig støtte som eksterne advokater.

I alliansen deltar blant annet det norske advokatfirmaet IBF Legal, grunnlagt av Joakim Bakke-Nielsen. Tilsvarende konferanser planlegges i Stockholm, København og Helsingfors.

Mener eierstrukturen påvirker

- Vi er opptatt av den manglende innovasjonen i juristkretsene. Det finnes noen små lokomotiv i selskaper som Lexolve og Justify, men samtidig er det flere områder der vi ikke har kommet så langt. Vi tror det kan ha noe med at eierskapsstrukturene i advokatfirmaene her i Norge skiller seg fra de andre nordiske landene. Det ligger et stort potensial i legal tech- men vi må ikke overdrive hvor langt vi som bransje egentlig har kommet, sier Bakke-Nielsen.

Managing partner Sverre Tyrhaug i Thommessen skal bidra på konferansen.

Han skal innlede konferansen. Også advokat Camilla Wollan fra DLA Piper og Lexolve-gründer Merete Nygaard skal bidra som foredragsholdere.

Eierskap-debatt

Thommessen-mp Sverre Tyrhaug skal delta i en debatt om eierskap i advokatbransjen, i likhet med Helge Lundestad fra Handelsbanken Norway. Heldagskonferansen har fremdeles noen ledige plasser igjen.

- Vi synes selv vi har klart å få på plass et bra program, men en del sitter nok litt på gjerdet med tanke på den pågående korona-situasjonen, påpeker Bakke-Nielsen.

Konferansen byr også på en statusrapport om hvor langt legal tech-arbeidet i Norden har kommet akkurat nå som vil bli ledet av jusprofessor Malcolm Langford fra Universitetet i Oslo.

Han er også leder for det digitale ressurssenteret CELL, som har som mål om å endre jussutdanningen i Norge, blant annet ved hjelp av nettopp legal tech.

Hele programmet for kan du se her!

Powered by Labrador CMS